GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
18 Ocak 2016 Pazartesi 13:26

CHP’de yönetime giren İzmirliler ne mesaj verdi?

Nefes kesen seçimin ardından Parti Meclisi ve Yüksek Disiplin Kurulu’na girmeyi başaran isimlerden ilk tepkiler…

EGEDESONSÖZ -  Kemal Kılıçdaroğlu’nun yeniden genel başkan olduğu CHP’nin 35.Olağan Kurultay’ında Parti Meclisi ve Yüksek Disiplin Kurulu üyeleri de belirlendi.

Parti Meclisi seçiminde İzmir’den Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Selin Sayek Böke 691 oyla delegelerin en çok tercih ettiği isim olurken, milletvekilleri Zeynep Altıok ve Kamil Okyay Sındır, Mustafa Moroğlu, İrfan Önal ve Kılıçdaroğlu’nun anahtar listelerinde olmamasına rağmen liste delen İzmir Eski Milletvekili Hakkı Akalın Parti Meclisi’ne girmeyi başardı.

Öte yandan gençlik ve cinsiyet kotası hesaplandıktan sonra Emre Çam ve Sevda Erdan Kılıç’ın da Parti Meclisi’ne girmesi bekleniyor.

Seçim sonrası CHP’nin üst yönetimine seçilen isimler Egedesonsöz’e konuştu.



Tüm arkadaşlarımızla el ele…
İzmir Milletvekili Zeynep Altıok, “CHP demokrasiyi tüm mekanizmalarıyla bir kez daha göstermiş oldu. Ne yazık ki kurultayımızı Türkiye gündemindeki baskılarla, yok edici ve yıkıcı siyasi ortam yaratan AKP iktidarının yarattığı olumsuz ortamın gölgesinde yaptık. Gönül isterdi ki daha coşkulu bir ortam olsun. Biz bir kez daha demokrasinin bir şekilde daha var edilebilmesini göstermiş olduk. Adil ve eşit bir yarışın sonunda parti meclisimiz belirlendi, Genel Başkanımızın çalışma arkadaşları belirlenmiş oldu. Tüm arkadaşlarımızla el ele, kurultayımızda da dediğimiz gibi savaşın değil barışın partisi olarak, eşitlik, kardeşlik, değişim ve dönüşüm için, hak ettiği demokrasiye kavuşturmak için İzmir’den seçilen tüm arkadaşlarımızla elimizden geleni yapacağız” ifadelerini kullandı.

“Bir püf noktası varsa…”
Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun anahtar listeleri delen Hakkı Akalın başarısının sırrını, “PM Üyesi seçilmemin bir püf noktası varsa o da örgütle hep iç içe olmamdır. Partim adına hep koşturdum. Bazen üst düzey görevlerde yer aldım. Bazen de sade üye olarak… Yeni bir çalışma fırsatı çıktı önüme katkım olması adına büyük çaba sarf edeceğim” sözleriyle anlattı.



İzmir’in fazla sorumluluk aldığının altını çizen Mustafa Moroğlu, “Türkiye’nin çok zor şartlardan geçtiği bir dönemde kurultay yaptık. İzmir daha fazla sorumluluk aldı. Bizler önemli bir görev aldık, arkadaşlarımızın da desteğiyle daha iyi bir fark yaratmaya çalışacağız” dedi.

KADROLU YAPIYLA ÇALIŞACAĞIZ
İzmir'in yanısıra Ege illerinden Trakya, İstanbul ve Doğu illerinden destek aldığını belirten Kamil Okyay Sındır, "Partinin genel ilke ve değerleri üzerinde ülkemizin geleceğine dair yerelde de örgütsel yapıda güçlenmeyi, ekonomik sosyal anlamda kalkınmaya katkı koyacak önerileri kadrolu bir yapıyla çalışacağız. İzmir'de bu kadar arkadaşın yer alıyor olmasının katkıları çok olacaktır" dedi. 

MÜCADELEMİZİ SÜRDÜRECEĞİZ
PM'ye kadın kotasından giren Sevda Erdan Kılıç da yaptığı açıklamada, ''Yıllardır İzmir'de örgütün çeşitli kademelerinde görev aldım.  Şimdi de İzmir örgütünün önerisi ve desteği ile Parti Meclisine seçildim. Bu Örgüt görevinde de aynı heyecan ve kararlılıkla, 14 yıldır bir kabus gibi ülkenin üzerine çöken bu iktidara karşı mücadele etmeye devam edeceğim. Mücadelemizi; Emekten ve ezilenden yana tavrımızdan ödün vermeden, evrensel sol değerlere olan sarsılmaz inancımızla sürdüreceğiz. Güven içinde insan onuruna yakışır bir şekilde, yaşanabilir bir Türkiye'yi ancak Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında inşa edebiliriz. Bunu örgütümüzle birlikte tüm ülkeye anlatacağız ve hep birlikte gerçekleştireceğiz. Bana bu mücadeleyi sürdürme görevinin verilmesinde desteğini esirgemeyen tüm yol arkadaşlarıma teşekkür ederim. Birlikte görev aldığımız mücadele arkadaşlarımı tebrik eder, başarılar dilerim'' dedi.

YDK’DA 2 İzmirli: Ne dediler?
Yüksek Disiplin Kurulu’nda İzmir’i Avukat Şehrazat Mercan ile CHP Bornova Örgütü Üyesi Mahit Polat temsil edecek.

Başarısını anlatan Şehrazat Mercan, “Disiplin Kurulu gerçekten önemli bir kurum… Disiplini önemsiyorum çünkü bir yerde disiplin başarıya götürür. Partime faydalı olacağımı düşünüyorum. Elimden gelen her türlü çabayı da göstereceğim. Bundan sonraki süreçte partimizin yöneticilerine gerek İzmir’de gerekse Ankara’da yardımcı olmak bizim görevimizdir. Hayırlısı olsun” diye konuştu.

Mahir Polat ise, “Partide emeğin hiçbir şekilde kaybolmadığını düşünüyorum. Partiye verdiğimiz emeğin, yoldaşlarımız ve genel merkezimizde karşılığının olması beni çok sevindirdi. Herkesin parti hukukunu korumak adına önemli bir görev aldım. İzmirimizi ve partimizi iyi temsil edeceğimi düşünüyorum. Bana destek olan yoldaşlarıma teşekkür ederim” dedi.

“Ben de bir sosyolog olarak…”
Bilim Yönetim ve Kültür Platformu’na giren tek İzmirli olan Prof. Dr. Özkan Yıldız, “Öncelikle örgütüme teşekkür ediyorum. Gönüllü olarak akademik konferanslar organize ediyorduk. Fakat bu benim siyasi hayatımda ilk tecrübem. CHP’nin yeni toplumsal katmanlara açılmasındaki değişim arzusu, yeni dönemde de kapsamlı çalışmalar yaparak katkı koyacağız. Bölgesel dağılım noktasında ortaya çıkan tablo önemli... CHP’nin Anadolu’ya değişim dönüşüm yaratması açısından önümüzdeki dönem çok önemli. CHP’de Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ile başlayan değişimin devam etmesi gerekiyor. Ben de sosyolog olarak bu değişim ve dönüşüm hareketine katkı vereceğim” ifadelerini kullandı.

‘Kotadan gelecekler’ de konuştu
Öte yandan CHP Parti Meclisi'ne gençlik ve cinsiyet hesaplamasının ardından, İzmir Milletvekili Musa Çam'ın oğlu Emre Çam ile Sevda Erdan Kılıç da dahil olacak.

Gençlik ve yurtdışı üzerinden çalışmalar yapacağını ifade eden Emre Çam, “Ben yurtdışındaki gençlik yapılanmasının önerisiyle aday oldum. Sayın Genel Başkanımız da beni temsilci olarak kabul etti. Bu durumdan çok mutluyum. Gençlerin partide önünün açıldığını görmek hepimizi sevindiriyor. Ağırlıklı çalışma alanımız yurtdışındaki parti yapılanması ve gençlik çalışmaları olacak. Yurtdışında partimizi daha etkin bir hale getirip, anlatmaya çabalayacağız. Hayırlısı olsun” ifadelerini kullandı.