GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
18 Ocak 2016 Pazartesi 12:47

AK Parti’den o illere yardım eli, Delican’dan Kılıçdaroğlu’na salvo!

AK Parti İl Başkanı Delican, sokağa çıkma yasağı ilan edilen illerde vatandaşlar için Genel Merkez nezdinde bir kampanya başlattıklarını açıkladı ve destek istedi. Delican, Kılıçdaroğlu’nu da eleştiri yağmuruna tuttu ve “Kasetle gelen başkan” yorumu yaptı.

Gökhan KOÇ/EGEDESONSÖZ - AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican gündeme ilişkin önemli açıklamalar yaptı.

İl binasında düzenlenen toplantıya Büyükşehir Grup Başkanvekili Bilal Doğan, Eski Milletvekili Rıfat Sait, ilçe başkanları ve il yönetimi katıldı.

AK Parti İl Başkanı Delican, Doğu ve Güneydoğu’da sokağa çıkma yasağı ilan edilen bölgelerde halkın genel ihtiyaçlarını karşılamak için Genel Merkez’in kampanya başlattığını ve İzmir’de de bu kampanyayı hayata geçirdiklerini duyurdu. Toplantıda ayrıca Eski İzmir Milletvekili Rıfat Sait’in Sivil ve Halkla İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ’ın yardımcısı olarak atandığı da açıklandı.

KAPI AÇMAK İSTEDİK
Genel Merkez nezdinde başlatılan sokağa çıkma yasağı ilan edilen bölgelerdeki yaşayan vatandaşların temel ihtiyaçlarını karşılayacak malzemeleri için kampanya için bilgi veren AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, kampanyaya destek istedi.

Delican, “Tüm yurtta başlattığımız kampanyaya İzmir’den de startını veriyoruz. Devlet olarak terörle ciddi bir mücadele içerisindeyiz... Bu mücadele içerisinde 13 tane ilçemizde sokağa çıkma yasağı var. Tabi sayı değişiyor. Halkın mağdur edilmemesi gerekiyor. Yaşamsal ihtiyaçların karşılanması gerekiyor. AK Partililer olarak bir kampanya başlattık. Bu yardım kampanyasında ayakkabı, battaniye, kuru erzak, gıda malzemeleri, diş fırçası ve macunu gibi günlük yaşamsal ihtiyaçları karşılayabilecek malzemeler var. İlçe başkanları vasıtasıyla toplayıp o bölgeye ulaştırmak istiyoruz. Bunun için birkaç tane tır toplayacağız. Bu kampanyaya destek vermek isteyen tüm sivil toplum örgütlerini, meslek odalarını davet ediyoruz. Gelsinler bu kampanyamıza destek olsunlar. İzmir’de doğudaki sıkıntılardan dolayı etkileniyor. Herkes bir şeyler yapmak istiyor. Bizde bir kapı açmak istedik. İzmir’le bu kampanyayı paylaşmak istedik” dedi.

KASETLE GELEN BAŞKAN…
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun hafta sonu yapılan kurultayda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hakkındaki sözlerini eleştiren Delican, “Halkın yüzde 52 oyuyla seçilmiş bir cumhurbaşkanına partisinin il kongresinde  siyasi çıkarları uğruna rencide etmeye kimsenin hakkı yoktur. Şiddetle esefle kınıyoruz. Bunu kabul etmiyoruz. CHP’yi eleştirmeye devam edeceğiz. Cumhurbaşkanına saygılı olmak herkesin kanuni zorunluluğudur.  Buna dikkat çekmek istiyoruz. Burada bazı çirkin deyimler kullanıldı. Hepsinin kendisine iade ediyoruz. Kasetle gelen bir başkanın bu kadar seviyeyi aşması, halkın yüzde 52’sine hakaret etmesi kabul edilemez” ifadelerini kullandı.

KAMPANYAYI ANLATTI, KILIÇDAROĞLU’NU ELEŞTİRDİ
Kampanya hakkında bilgi veren Sivil Toplum ve Halkla İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Rıfat Sait ise, kampanyaya 7-8 ilde ilk olarak başlattıklarını bu kampanyaya destek istediklerini vurguladı. Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun destek veren sivil toplum örgütlerini tek tek arayıp teşekkür edeceğini söyleyen Sait, pilot olarak Sur, Silopi ve Cizre olarak seçtiklerini söyledi. Sait,  AK Parti’nin yaptığı bir kampanya olduğunu da ekledi.

Sait ayrıca CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı eleştiren sözlerine tepki gösterdi. Cumhurbaşkanına yapılan hakaretin Mustafa Kemal Atatürk’e yapıldığını söyledi.