GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
18 Ocak 2016 Pazartesi 13:04

Yönetim dışı kalan Gürsel Tekin'den ilk açıklama

CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin CHP Parti Meclisi seçimlerinde 245 oyla 86'ncı sırada kalıp PM'ye giremedi.

Radikal'e konuşan Tekin "Bu bir nöbet değişimidir. Delegelerin tercihine saygı duyuyorum. 'Öteki Türkiye'yi dolaşmaya başlayacağım" dedi.

CHP seçimleri sürprizlere sahne oldu. En büyük sürprizi ise CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin yaşadı. CHP Kurultayı’nda Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun anahtar listesinde olmasına rağmen, PM seçimlerinde, 245 oyla 86'ncı sırada kalıp PM'ye giremeyen Gürsel Tekin, Radikal'e konuştu. Sonuçtan dolayı kimseye kırgın olmadığını söyleyen Tekin, bundan sonraki yol haritası için ise "Öteki Türkiye'yi dolaşmak ve mücadeleye devam" olarak açıkladı.  

'SAYGI DUYUYORUM'

Kurultay sonucunu 'nöbet değişimi' olarak nitelendiren Tekin şunları söyledi: “6 yıl şerefle parti yönetiminde görev yaptım. Şu anda da CHP milletvekiliyim. Partimin iktidara gelmesi için bir milletvekili olarak çalışmaya devam edeceğim. Bundan sonra başka arkadaşlar o makamlarda görev yapacak. Bizi daha önce seçen de delegelerdi. Seçtiği zaman iyi seçmediği zaman kötü olmaz. Delegelerin takdiridir, saygı duyuyorum."

'ÖTEKİ TÜRKİYE’Yİ DOLAŞACAĞIM'

Bundan sonraki yol haritasıyla ilgili de konuşan Gürsel Tekin,  "Yönetim görevinde olduğum süreçte yapamadığım 'Öteki Türkiye'yi dolaşmak gibi bir projem var onu gerçekleştireceğim. Kentleri rant uğruna talan eden imar lobisi ve çetelerle mücadele edeceğim" dedi. 

'İHSAN ÖZKES GİTTİ AMA BEN BURADAYIM'

Kendisine karşı tepkinin nedenini sorduğumuz Tekin, "Delegelerin takdiridir, siyasi hayatımız hep mücadeleyle geçti. Geçen kurultayda en az oyu alanlardan biriydim. Orada en çok oyu İhsan Özkes almıştı. O gitti ama ben halen buradayım. kimseye kırgın değilim" diye konuştu. (radikal)