GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
14 Temmuz 2016 Perşembe 18:05

CHP İzmir’de 2 önemli karar: İkinci durak Kiraz, o isme veto!

Örgüt, Ödemiş’te Başkan Kocaoğlu’nun da katılımıyla yapılan ilçe turunun ikinci durağını Kiraz olarak belirledi. Öte yandan yerel seçimlerde belediye başkan adayı olmadığı için o dönem partiden istifa eden avukat Özlem Şan’ın adaylık başvurusu reddedildi.

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ – CHP İzmir İl Yönetimi haftalık olağan toplantısı Başkan Alattin Yüksel idaresinde yapıldı.

Oturumda parti gündemi masaya yatırılırken yönetim iki önemli karar aldı.

İl Örgütü, Büyükşehir ile el ele vererek yerelde kalkınma programına destek ve son yerel seçimde kaybedilen ilçelerde halkla erken temas planı çerçevesinde Haziran ayında Ödemiş’e çıkarma yapmış, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun da katıldığı programda üreticinin ve ilçedeki STK’ların sorunlarını dinlemişti.

İl Yönetimi bu çerçevede ikinci ziyareti Kiraz’a yapma kararı aldı. Kararda Kiraz Belediyesi’nde yaşanan işçi krizi etkili olurken, CHP İzmir Örgütü işten çıkarılan personele destek ziyareti yapmayı planlıyor.

AK Parti’ye geçen ilçelerde çalışmalara öncelik veren yönetimin bir sonraki durağının ise Kemalpaşa olacağı öğrenildi.

YUVAYA DÖNÜŞE VETO! 
Öte yandan Aliağa’da 2014 Yerel Seçimlerinde CHP’den belediye başkan adayı olarak gösterilmeyen ve istifa eden avukat Özlem Şan Oğuzhan partiye üyelik için başvurduğu belirtildi. 

Yönetime iletilen talep sonrasında ilçe örgütünün aldığı kararın uygulanmasına ve Oğuzhan’ın partiye kabul edilmemesine karar verildi.