GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
14 Temmuz 2016 Perşembe 11:44

Purçu’dan sert sözler: Bu hükümet vatandaşını satmıştır!

CHP İzmir Milletvekili Purçu, Başbakan Yardımcısı Canikli’nin Suriyelilere bedelsiz TOKİ konutları verileceğini açıklaması üzerine, “Burada tamamen oy rantı var. ‘Bedava’ diyorlar fakat onların kazancı çok çok daha büyük olacak. Bu hükümet kendi vatandaşını satmıştır” diye konuştu.

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ - CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu, Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli’nin Suriyelilere verilecek TOKİ konutları için hiçbir bedel alınmayacağını açıklaması üzerine sert ifadeler kullandı.

Urla’da çadırda yaşayan 80 Roman vatandaşı kapsayan TOKİ konutlarının müjdesini geçtiğimiz günlerde veren Purçu, “Cumhurbaşkanının başbakanlığı döneminden beri 6 yıldır biz bu sözü bekliyoruz” dedi. 

İSTENİRSE BAK NASIL YAPILIYOR?

Romanların TOKİ konutlarından bedava yararlanmadığını ifade eden Purçu Urla süreci hakkında bilgi verdi. Purçu, “2019’un başında TOKİ çalışmaları başlanacak dendi. Daha çivi çakılmadı. Ağır, disiplinsiz ve inandırıcı olmayan bir şekilde gidiyor. İstenirse bak nasıl yapılıyor? Biz, ‘mülteci kardeşlerimize yapılmasın’ demiyoruz ama kendi vatandaşın bekliyor. Sadece muhalefet değil AKP’lilerde bu uygulanan politikaya karşı çıkıyor.  Biz Türk vatandaşıyız, bizde parayla… Türk vatandaşına parayla mültecilere bedava… Vatandaşa bırakıyorum. Burası Türkiye… Kendi vatandaşını kenara iten bir anlayış olabilir mi? Bu ülkeye bedel vergi ödeyen vatandaşın hakkını bu hükümet resmen gasp ediyor” diye konuştu.

BU HÜKÜMET KENDİ VATANDAŞINI SATMIŞTIR!

Politikanın kazanç ve oy uğruna hayata geçirildiğini vurgulayan Purçu, hükümeti sert sözlerle eleştirdi. Purçu, “Mülteciymiş, yoksulmuş kimsenin umurunda değil. Burada tamamen oy rantı var. ‘Bedava’ diyorlar fakat onların kazancı çok çok daha büyük olacak. Bu büyük ranta dönük bir politika… Biz mültecilerin yaşamsal destek alması noktasında sıkıntı görmüyoruz. Onlara da yapılsın. Bizim buna itirazımız yok. Uluslararası insan hakları sözleşmelerine imza atmışız. Bunları yapacağız.  Herkesin hakkı var ve insanlığa yakışır şekilde yaşamak durumunda. Ama senin kendi insanının planları dururken onları es geçip önüne başka işler alırsan olmaz. Benim ihtiyacım var. Ben çadırda duruyorum. Benim önüme başka insan koyarsan tepki koyarım. Kendi vatandaşını oy rantı uğruna herkesin gözünün içine baka baka satıyorlar. Bu hükümet kendi vatandaşını satmıştır” ifadelerini kullandı.