GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
14 Temmuz 2016 Perşembe 14:20

CHP’li Eski Başkan’dan sessiz sedasız tur: Bir ayda 20 ilçe!

CHP İzmir eski İl Başkanı Ali Engin bir ay içinde sessiz sedasız 20 ilçeyi gezdi. Engin, “Kimseye özel olarak haber vermiyorum. Gayet iyi karşılıyorlar. Bir amacım yok. Örgütte bir umut aşılamak için dolaşıyorum” dedi.

Mehmet İŞLER / EGEDESONSÖZ - CHP’nin İzmir’de uzun süre il başkanlığı görevini yürüten eski İl Başkanı Ali Engin de sahaya indi.

Kongrenin ardından göreve gelen mevcut İl Başkanı Alaattin Yüksel ve yönetimi dışında Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ ve Bornova İlçe Başkanı Nevzat Kavalar ikilisi, Karşıyaka eski Belediye Başkanı Cevat Durak ve Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin ikilisi yaptıkları turlar ve verdikleri mesajlarla gündeme gelmişlerdi. Parti içinde dikkat çeken ziyaretler zincirine son seçim Milletvekili adayı olan İl eski Başkanı Engin de eklendi. Engin, ziyaretlerin bazılarını Karşıyaka İlçe Başkanı Uğur Yıldırım ile birlikte gerçekleştirdi.

Engin, sessiz sedasız yürüttüğü çalışmalar sonucunda bir ay boyunca 20 ilçeyi gezerek parti örgütü ile bir araya geldi. Gittiği her ilçede yönetim kurulu ve partililerle buluşan Engin, büyük bir ilgi ile karşılandığını söyledi. Engin, “Tamamen sinerji ve umut aşılamak için bir araya geliyoruz. Sonuçta bir yaz dönemine girdik. Moral ziyaretleri yapıyoruz. Seçim dönemlerinde örgüte giden çok olur. Şimdi ne seçim ne de kongre süreci var. Ben partide il başkanlığı yapmış, milletvekili adayı olmuş birisiyim. Kimse de bir şey diyemez. Aksine çok mutlu oluyorlar. Ülkemizin içinde bulunduğu durumu, partimizi konuşuyor, fikir alışverişinde bulunuyoruz.  Salonlar bazı yerde dolup taşıyor. İlçe başkanlarımız da kısa sürede randevu verip hazır oluyorlar” dedi.

Ziyaretlerine bir anlam yüklenmemesi gerektiğinin de altını çizen Engin, “İkinci bölgenin tamamını dolaştım. Birinci bölgede Buca ve Karabağlar ile Yarımada’daki ilçeler kaldı. Bugün itibariyle 20 ilçede turları tamamladım. Kesinlikle kişisel bir hedefim yok. Partililer bana destek veriyor ve teşekkür ediyor. Sonuçta onlar da ‘seçim döneminin dışında da bizimle, bir görevi yok ama sahadan kopmadı’ diyorlar. Bu da beni mutlu ediyor. Genel olarak benim partiden ayrılmadığım, bir şey olamadım diye küsmediğimi biliyorlar. Hep birlikte partimizi daha üst noktalara götürmek için çalışacağız” diye konuştu.

Engin, yaz dönemi nedeniyle parti örgütleri ve yönetimlerin programlar yapması gerektiğini ve sahadan kopmaması gerektiğinin de altını çizdi.