GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
21 Şubat 2024 Çarşamba 13:32

CHP Adayı Tugay listeler için ne dedi?

Dün (20 Şubat) tamamlanan meclis üyeliği listeleri sonrası yaşanan tepkileri yorumlayan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay “Bazı insanların  beklediklerini bulamamış olmaları her dönemde yaşanan bir durum. Bu dönemde de aynısı yaşanmış oldu.  Ama onların hepsi bizim arkadaşımız, yoldaşımız, kardeşimiz. Dolayısıyla  onlarla görüşerek, konuşarak  mutlaka onların da gönüllerini alacağız” dedi.

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay 20 Şubat günü tamamlanan meclis üyeliği listelerine gelen itirazlarla ilgili Egedesonsöz’ün sorularını yanıtladı.

BAŞKA BİR GÖREV ALAMAYACAKLAR DİYE BİR ŞEY YOK
İtirazları değerlendiren Tugay, “Bazı insanların  beklediklerini bulamamış olmaları her dönemde yaşanan bir durum. Bu dönemde de aynısı yaşanmış oldu.  Ama onların hepsi bizim arkadaşımız, yoldaşımız, kardeşimiz. Dolayısıyla  onlarla görüşerek, konuşarak  mutlaka onların da gönüllerini alacağız.  Bu dönemde sayı kısıtlı, herkese görev verilemiyor ama meclis üyesi olamayan  partililerimiz dışarıda kalacak, başka bir görev almayacak diye bir durum yok” diye konuştu.

BÜYÜK BİR DEĞİŞİM BEKLEMİYORUM
3 günlük süre içerisinde değişimin yaşanmasını beklemediğini belirten Tugay, “Normalde başvurudan sonra biliyorsunuz bir sorun çıkmazsa, ilçesinde YSK’da bir olumsuz şey çıkmazsa ya da kendisi çekilmezse devam ediyor insanlar. Dolayısıyla büyük bir değişim beklemiyorum yani” dedi.

KİMSEYİ KAYBETMEK İSTEMİYORUZ
Küskünlük ve kırgınlıkların önlenmesi için nasıl bir çalışma yürütüleceğini sorulmasına da yanıt veren Tugay, “Her birimiz herkesle görüşerek bundan sonraki süreçte yine birlikte olacağımızı ifade edeceğiz. Ben de üzerime düşeni yapacağım. Diğer ilçe belediye başkan adaylarımız, ilçe örgütlerimiz, il örgütümüz genel merkezimiz var. Kimseyi kaybetmeyi istemiyoruz” diye konuştu.

Tugay, projelerinin tanıtım toplantısının ne zaman yapılacağı sorusuna ise, “29 Şubat'ta yapacağız gibi duruyor” dedi.