GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
21 Şubat 2024 Çarşamba 12:53

MHP listesinde Hüsnü Boztepe sürprizi!

Seçimlere Cumhur İttifakı çatısı altında giren AK Parti ve MHP'de belediye meclis üyeliği adaylığı listeleri netleşti. Bir dönem CHP’de siyaset yapan daha sonra AK Parti'de siyasi kariyerine devam etme kararı alan ve belediye meclis üyesi olarak CHP'li yerel yönetimlere yaptığı muhalefetle dikkat çeken AK Parti'nin İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis üyesi Hüsnü Boztepe, 2024 yerel seçimlerinde MHP’nin Foça meclis üyesi aday listesinden ilk sıraya yerleşti.

EGEDESONSÖZ – İzmir Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi olan Hüsnü Boztepe 2024 yerel seçimlerinde MHP listelerinden meclis üyesi adayı olarak yer aldı.

2009 yerel seçimlerinde Bayraklı, 2019 yerel seçimlerinde AK Parti’den Çiğli listesinden meclise giren Boztepe, özellikle İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi'ndeki muhalefeti ile dikkat çekmişti. Boztepe, bu dönemde MHP’nin Foça listesinde ilk sıradan aday oldu.

AK PARTİ'YE BİRİNCİ SIRA AYRILDI
Boztepe, MHP Foça Belediye Başkan Adayı Taner Acar'ın meclis listesinde AK Parti'ye ayrılan birinci sıra meclis üyeliği sırasına konuldu. Boztepe, Cumhur İttifakı kapsamında MHP'ye bırakılan Foça Meclisi'nde görev alacak.

Öte yandan Boztepe'nin CHP'de aktif görev yaptığı dönemlerde Karşıyaka'dan İl Genel Meclis üyeliği görevi de bulunuyordu.