GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
21 Şubat 2024 Çarşamba 12:58

AK Partili Baran, 'özür borcum var' dedi ve ekledi: Kusura bakma Cemil Bey!

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Karşıyaka Meclis Üyesi AK Partili Ahmet Uğur Baran meclis üyesi listesine tepki gösterdi. Baran, Büyükşehir adayı olan Karşıyaka Başkanı Cemil Tugay’a özür borcu olduğunu belirtirken, “Cemil Bey kendi partisinde büyükşehir adayı oldu ben kendi partimde liste dışı kaldım. Demek ki haksız olan benmişim haklı olan O'imiş. Gerçekten kusura bakmayın Cemil bey” ifadelerini kullandı.

EGEDESONSÖZ- Siyasi partilerin seçim kuruluna verdiği meclis üyesi aday listelerinin ardından başlayan tartışmalar sürüyor. AK Parti İzmir İl Başkanlığı partinin genel olarak zorlandığı yer olan Karşıyaka’da meclisin birinci sırasına Adem Öztürk’ü yazarken ikinci sırasına ise Menemen’de CHP’den istifa ederek bağımsız olan sonra da Menemen Belediye Başkanı Aydın Pehlivan’a verdiği destekle bilinen Hasan Ünal’ı ikinci sıraya yazdı.

Karşıyaka listesine, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde ve Karşıyaka’da 5 yıl boyunca ilçesini temsil eden Ahmet Uğur Baran tepki gösterdi. Baran,  Cemil Tugay’dan özür dilerken geçen süre boyunca etkili muhalefet yaptığını iddia etti.

Baran şunları söyledi:

“Sanırım Cemil Tugay’a bir özür borcum var. Adamcağıza 5 yıldır etkili muhalefet ediyorum. Mesela Zübeyde Hanım Huzurevi’ni satmak istedi sattırmadım. Spor alanını Özel Eğitim Alanı’na çevirmeye çalıştı çevirtmedim. Mavişehir’de PTT Alanı’nı satmaya çalıştı sattırmadım.Mesela baraka gibi büfeler kurdu, esnaf için ben savundum. Gururumuz Karşıyaka Spor Kulübü’ne karşı paralel belediye takımı kurdu, ben haykırdım. Zübeyde Hanım’ın Karşıyaka’sına HDP logosunun ikizini astı, indirmek için göğsümü ben siper ettim. Mesela işçimiz, memurumuz maaşını alamadı, işçi için kürsüde konuşan ben oldum! Örnekler saymakla bitmez. Peki günün sonunda ne oldu? Cemil Bey kendi partisinde büyükşehir adayı oldu ben kendi partimde liste dışı kaldım. Demek ki haksız olan benmişim haklı olan O'imiş. Gerçekten kusura bakmayın Cemil bey!”