GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
25 Nisan 2016 Pazartesi 07:54

Buca’nın Mobilyacılar Sitesi nefes aldı!

Buca Belediyesi, Mobilyacılar Sitesi’ne yaptığı ince dokunuş ile esnafın yüzünü güldürdü.

Seyhan Mahallesi Mobilyacılar Sitesi içerisinde yer alan ve kaçak moloz döküm sahasına dönen boş arazi, çevre kirliliğinin yanı sıra her an yangın çıkma riski ile çevre esnafının kabusu olmuştu. İşyerlerinde huzur ve güven içerisinde çalışamayan bölge esnafı durumu kendilerini ziyarete gelen Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina’ya aktardı. Kısa sürede harekete geçen Belediye ekipleri, boş arazinin çevre düzenlemesini yaparak bölge esnafını hem otoparka hem de huzura kavuşturdu.

Buca Belediyesi, Seyhan Mahallesi’nde yer alan Mobilyacılar Sitesi’ne yaptığı düzenleme ile esnafa rahat bir nefes aldırdı.

Mobilyacılar Sitesi içerisinde zaman içinde kaçak moloz döküm sahası haline dönen boş araziler, yarattığı yangın riskiyle bölge esnafının korkulu rüyası haline gelmişti. Durumu Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina’ya ileten bölge esnafının talebi belediye ekipleri tarafından kısa sürede yerine getirildi ve Mobilyacılar Sitesi yeni görünümüne kavuştu. 5 bölgede yürütülen çalışmaların ardından esnafta rahat nefes aldı. Kaçak moloz döküm alanı haline gelen bölgeyi temizleyen ekipler, çevre düzenlemesi yapıp, kilit parke döşeyerek, esnafa güvenli bir otopark alanı yarattı.

Çevre kirliliğinin yanı sıra molozların her an yangın tehlikesi yarattığını ve bu sebeple dükkanların da huzurla çalışamadıklarını söyleyen çevre esnafı, Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina ve emeği geçenlere teşekkür etti.