GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
24 Nisan 2016 Pazar 09:54

Gaziemir sokaklarında karnaval havası

Gaziemir’de 19. kez düzenlenen çocuk şenliliğinin geleneksel kortejine 5 ülke ve Sinop ve Siirt-Kurtalan’dan geleneksel kıyafetleri ve bayraklarıyla katılan çocuklar dostluk, barış mesajı verdi. Farklı kültürlerin bir araya geldiği kortej rengârenk görüntüleriyle karnavalları aratmadı

Bu yıl 19’cusu düzenlenen Gaziemir Ulusal ve Uluslararası Çocuk Şenliği’nin geleneksel kortej yürüyüşü renkli görüntülere sahne oldu. Gaziemirlilerin yoğun ilgi gösterdiği korteje Azerbaycan, Bosna-Hersek, Bulgaristan, Makedonya ve Romanya ile ülkemizden Sinop ve Siirt-Kurtalan’dan gelen çocuklar yöresel kıyafetleri ve bayraklarıyla katıldı. Karnaval tadında geçen ve farklı kültürlerin buluştuğu kortejle dünyaya birlik, bütünlük, barış mesajları verildi.

Karşıyaka Soğuk Heykel Atölyesi’nin bandosu eşliğinde devam renkli kortejin ön sıralarında yürüyen masal kahramanları korteje ayrı bir renk kattı.  Marşlar eşliğinde coşkuyla Türkan Saylan Caddesi’nden festival alanına ulaşan korteje vatandaşlar da büyük ilgi gösterdi.

Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol’un eşi birsen Şenol ile birlikte katıldığı korteje, CHP PM Üyesi Özkan Yıldız, Kaymakam Yaşar Dönmez, CHP Gaziemir İlçe Başkanı Umut Tekin, meclis üyeleri, yabancı ülke temsilcileri ile çok sayıda Gaziemirli katıldı.