GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
24 Nisan 2016 Pazar 13:56

20. Uluslararası Bergama Çocuk Şenliği'ne muhteşem final

Bergama Belediyesi tarafından bu yıl 20’ncisi düzenlenen Uluslararası Bergama Çocuk Şenliği kardeş kentlerden gelen çocuklarında katıldığı veda gösterileri ve Bergama Belediyesi Çocuk Korosu konseri ile sona erdi. 'Sev Kardeşim' temasıyla yapılan şenlik 23 Nisan kutlamalarıyla birlikte doruğa ulaştı

Bergama Cumhuriyet Meydanı'nda yapılan gösterilere Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, Belediye Başkan Yardımcısı Ali Kahyaoğlu, Meclis Üyeleri, Makedonya Rosomon Belediye Meclis Üyesi Risto Josev, Romanya Piatra Neamnt Meclis Üyesi Ion Lulian Trapiel, delegasyon görevlisi Dragos Aprofiri ve vatandaşlar katıldı.

20 YILLIK DOSTLUK VE KARDEŞLİK PROJESİ
Gösteriler öncesi konuşma yapan Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç; "Bu yıl 20'incisini düzenlediğimiz Bergama Uluslararası Çocuk Şenliği'ni 23 Nisan kutlamalarıyla birlikte sona erdiriyoruz. 96 yıl önceki o büyük heyecanı yeniden yaşıyoruz. Bergama Çocuk Şenliği'ni 20 yıldır dost ve kardeş kentlerimizden gelen çocuklar ve Bergamalı çocuklar birlikte kutluyorlar. Ben dışarıdan gelen konuklarımıza evlerini açan, onları kendi çocukları gibi dört gün ağırlayan tüm Bergamalı hemşerilerime teşekkür ediyorum. Onlara ev sahipliği yaptılar. Onlara annelik, babalık yaptılar. Ben inanıyorum ki misafir çocuklarımız burada unutamayacakları 4 gün geçirmiş oldular. Önümüzdeki yıllarda da yine burada dostlarımız ve konuklarımız olacak. Çok önemli bir 'Dostluk ve Barış Projesi' bu. Çünkü farklı kültür, dil ve ülkelerden gelen çocuklar burada aynı evde kardeş gibi yaşıyor, aynı sofraya oturuyor, beraber oynuyor. Ve belki de bugün dünya barışı için en çok ihtiyacımız olan şeyi yapıyorlar. Bu kardeşlik ortamını yaratmada emeği geçen herkese, bu organizasyonda desteği olan tüm belediye çalışanlarımıza, bizimle birlikte bu organizasyonun yürütülmesinde çaba içerisinde olan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüze ve okullarımıza çok teşekkür ediyorum" dedi.

BAŞKAN GÖNENÇ ÇOCUKLARLA BİRLİKTE ŞARKI SÖYLEDİ
Gösterilere üç ayrı ekiple katılan Bergama Ali Rıza Eroğlu İlk Okulu'nun Türkiye'nin 7 bölgesinden seçerek hazırladığı yöresel oyunlar büyük alkış aldı. Bergama’nın kardeş kentleri olan Romanya Pietra Neamt ve Makedonya’nın Rosoman kentlerinden gelen ekipler de yöresel halk oyunlarını sergiledi. Gecenin sonunda ise Koro Şefi Derya Çakı yönetimindeki Bergama Belediye Çocuk Korosu birbirinden güzel şarkılarla izleyicilere keyifli dakikalar yaşattı. Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç gecenin son şarkısı olan 'Bir Başkadır Benim Memleketim' şarkısını sahnede çocuklarla beraber söyledi.