GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
18 Ocak 2016 Pazartesi 13:11

Bornova’da karlı yolların önü açıldı!

Meteorolojik tahminler doğrultusunda karla mücadele araçlarını önceden risk altındaki yerleşimlere gönderen Bornova Belediyesi, tuzlama ve kar temizleme araçlarıyla tüm yolları açtı.

Kar yağışı, kente ve Bornova’ya girişi sağlayan Sabuncubeli Geçidi’nde sabah saatlerinde risk oluşturdu. Bunun üzerine İzmir’den Manisa yönüne gitmek isteyen araçlar Topçu Tugayı Kavşağı önünde durdurularak geçişlerine izin verilmedi. Bornova’nın özellikle bu hat üzerindeki Beşyol, Kurudere, Sarnıç, Yaka, Çiçekli ve Karaçam mahallelerine ulaşımda da güçlükler yaşandı.

Tüm yollar kısa sürede açıldı
Meteorolojik tahminleri dikkate alarak bir gün öncesinden kar temizleme ve tuzlama araçlarını bölgeye gönderen Bornova Belediyesi, tüm yolları kısa sürede ulaşıma açtı. Öğle saatlerinden itibaren karlı bölgelere ulaşım sorunsuz olarak sağlandı. Öte yandan Bornova Merkezi’nden de ulaşım sağlanabilen Eğridere, Çamiçi ve Kayadibi mahallelerinde tuzlama çalışmaları devam ediyor.

Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, ilçenin yüksek kesimlerindeki mahallelerinde yoğun kar yağışı yaşandığını belirterek, “Ekiplerimiz kısa sürede karlı bölgelerde çalışma yaparak yolları ulaşıma açtı. Don tehlikesine karşı tuzlama yapılarak önlem alındı. Yağışların devam etmesi ihtimaline karşılık ekiplerimiz tüm hazırlıklarını yapıyor” dedi.

Beşyol Mahallesi Muhtarı Mustafa Bahşi Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila ve ekibine  teşekkür ederek şöyle konuştu: Kardan kapanan yollarımız çok kısa sürede belediye ekiplerinin çalışmaları ile hizmete açıldı. Ulaşımda hiçbir aksama olmadı…