GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
18 Ocak 2016 Pazartesi 10:36

Karabağlar Belediyesi’nden yeni bir kurs daha

Karabağlar Belediyesi her yıl düzenli olarak açtığı aile bütçesine katkı sağlayan kurslarına bir yenisini daha ekledi. “Kokulu Taş ve Sabun Yapımı” kurslarına önümüzdeki günlerde başlanacak.

Kadınların hayatını kolaylaştıran ve aile ekonomilerine katkı sağlamaları için değişik kurslar düzenleyen Karabağlar Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü ekipleri, yeni bir kursu daha hayata geçirmeye hazırlanıyor. Yetkililerin yapmış olduğu araştırmada son dönemin en gözde mesleklerinden biri olan kokulu taş ve sabun yapma konusunda kurs için çalışmalara başlanırken, bu konuda belediye personeli de eğitim almaya başladı.

Kayıt yaptırabilecekler

“Kadın İsterse” projesi kapsamında gönüllü eğitmen Özge Güzelgönül tarafından verilen kursa katılan semt merkezi eğitmen ve kadın temsilcilerinin önümüzdeki günlerde kokulu taş ve sabun yapım kursları eğitimi vermeye başlayacakları ifade edildi. Kursların 10’ar kişilik gruplar halinde 7 semt merkezinde de açılacağı ve kursa katılmak isteyenlerin Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’ne müracaat ederek kayıt yaptırabilecekleri belirtildi.

Oldukça revaçta

Kokulu taş ve sabun yapımı son dönemin en ilgi gören mesleklerinden biri. Buradaki kurslarda öğrenilerek yapılan sabun ve kokulu taşlar düğünlere, bebek odalarına, isimlik olarak da hediyelik eşya olarak gönderiliyor.