GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
17 Ocak 2016 Pazar 12:24

Karabağlar'da geri dönüşüm atağı

Karabağlar Belediyesi, doğada yok olmaları organik atıklara göre daha uzun süre alan cam, metal, plastik, kağıt, kompozit malzemelerini ekonomiye geri kazandırılabilmek için geri dönüşüm ağını genişletti.

Belediye görevlileri geri dönüşüm kutularını muhtarlık, okul, hastane, apartman gibi önemli yerlere koyarak vatandaşları ve öğrencileri de bilinçlendiriyor.

Karabağlar Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından ambalaj atıkları, bitkisel atık yağlar, atık pillerin toplanarak ekonomiye yeniden kazandırılması için çalışmalar sürüyor. Geçtiğimiz yıl Mayıs-Aralık aylarında toplam 6 bin ton ambalaj atığı toplanarak çevrenin korunmasına katkıda bulunuldu.

6 bin 500 kg bitkisel atık yağ

 Ayrıca 2012 yılından bu yana bitkisel atık yağlarla ilgili çalışmalar da devam ediyor. Atık yağ depolarında toplanan yağlar, Sağlık Bakanlığı'nın izniyle sabun, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın izniyle yem katkı maddesi olarak kullanıldı. Geçtiğimiz yıl 6 bin 500 kilo gram bitkisel atık yağın toplanarak dönüştürme tesislerine götürüldü.

İlçede pil toplama kutuları ve bidonlarda biriktirilen atık piller ise Atık Pil ve Akümülatör Kontrolü Yönetmeliği kapsamında geri dönüşüm firmaları tarafından ayrıştırılmak üzere yurtdışına gönderildi. 2011-2015 yılları arasında Karabağlar’da toplanan pil, 7 bin 600 kiloyu buldu.   

Vatandaşlar ve çocuklar bilgilendiriliyor

Çalışmaların 2016 yılında da aralıksız olarak devam ettiğini belirten belediye yetkilileri ayrıca ev, işyerleri, hastane, okul ve apartman girişlerine atık kutuları koyarak vatandaş ve çocukları bu konuda daha da bilinçlendirmeye başladı. Atık miktarların da geçtiğimiz yıllara oranla artış olduğu ve vatandaşların çevreyi korumak adına daha özenli davrandıkları belirtildi.