GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
18 Ocak 2016 Pazartesi 12:05

Büyükşehir’deki TİS sürecinde kritik viraj: Anlaşma…

DİSK Genel-İş Sendikası ile İzmir Büyükşehir Belediyesi arasında süren Toplu İş Sözleşmesi (TİS) görüşmeleri yarın devam edecek. TİS görüşmelerinde yarın da anlaşma sağlanamazsa 24 Ocak’ta bir aylık arabulucu süreci başlayacak.

Yeşim YAVUZER/EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı İZELMAN Şirketi’nde 17 ayrı biriminde çalışan yaklaşık 7 bin sözleşmeli işçinin sonucunu sabırsızlıkla beklediği Toplu İş Sözleşmesi (TİS) görüşmeleri sürüyor.

Sendikanın yüzde 25 zam ve işçiler arasındaki ücret farkının kapanması talebine, belediye yüzde 8 ila 10’luk zam ile karşılık vermiş ve anlaşma sağlanamamıştı.

Ücret maddelerinde tıkanan görüşmelerde İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin teklifi sendikanın beklentisini karşılamazken, yarın yapılacak görüşmede de anlaşma sağlanamazsa 24 Ocak’ta bir aylık arabulucu süreci başlayacak.

İŞÇİLER ARASINDA EŞİTLİK SAĞLANMADAN İMZA ATMAYACAĞIZ
Yarınki görüşmeye göre bir yol çizeceklerini söyleyen Genel İş Sendikası 1 Nolu Şube Başkanı Engin Topal, “İstediğimiz maddeler ellerinde, haklarımızda iyileştirme bekliyoruz. Bunun masada biteceğine inanmıyorum. Yarın daha da netleşecek. Olmazsa olmazımız yüzde 40 eksik ücretle çalışanlarla ilgili bir tekliftir. Eksik ücretlerle ilgili iyileştirme olmadan imza atmayacağız. Ayakları yere basan bir taslakla çıktık karşılarına, çok zor değil. Hepimiz aynı işi yapıyoruz, aynı mücadeleyi veriyoruz ve bu iyileştirmeyi bekliyoruz” diye konuştu.