GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
24 Mart 2016 Perşembe 10:11

Bornova Belediyesi’nden afetzedelere yardım eli

Bornova Belediyesi, doğal afetlerde ve yangınlarda evleri zarar gören ve maddi durumu iyi olmayan vatandaşlara eşya yardımı yapıyor. Son iki yıl içinde ihtiyaçları tespit edilen 150 evin buzdolabından oturma grubuna, televizyondan halısına kadar zarar gören her türlü eşyası yenilendi.

Bornova Belediyesi ilçede yaşayan ve maddi durumu iyi olmayan vatandaşların yangın, sel, yıldırım düşmesi gibi olaylara maruz kalarak kullanılamaz hale gelen eşyalarını yeniliyor.  Yaşanılan afetler sonrası aldıkları resmi raporlarla belediyeye başvuran vatandaşların,  kullanılamaz hale gelen eşyaları görevli ekipler tarafından tespit edilerek, askeri ücretin 3 katına kadar eşya yardımı yapılıyor. Yasa ve yönetmelikle belirlenen sınırlar çerçevesinde yapılan yardımlarla son 2 yıl içinde 150 evin eşyaları yenilendi.

Geçtiğimiz günlerde daha önce doğal afetlere maruz kalan 10 aile daha Bornova Belediyesi’nin desteğiyle yepyeni eşyalarına kavuştu. Yardım kapsamında buzdolabından çamaşır makinesine, televizyondan halıya kadar pek çok eşya afetzedelere teslim edildi.

Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, Bornovalıların kötü günlerinde yanlarında olduklarını, her zaman da olmaya devam edeceklerini belirterek, “Doğal afetlerde bir anda büyük kayıplar yaşayan vatandaşlarımızın kısa sürede toparlanıp eski yaşantılarına kavuşması için elimizden gelen desteği veriyoruz.  ‘Bornova Bizim Evimiz’ diye yola çıktığımız belediyecilik anlayışı gereği kendi evimizi yeniler gibi vatandaşlarımızın yardımına koşuyoruz” dedi.