GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
24 Mart 2016 Perşembe 09:19

Karabağlar’da ebeveyn eğitimi!

Karabağlar Belediyesi tarafından kurulan ve ilçedeki gençlerin ücretsiz eğitim almalarını sağlayan KARBEM’in (Karabağlar Belediyesi Eğitim Merkezi) şubesi Aydın Eğitim Merkezi’nde okuyan gençlerin velilerine yönelik ebeveyn eğitimleri başladı.

Öğrencilerin annelerinin katıldığı eğitimde 8 hafta boyunca her çarşamba günü dönüşümlü 1sosyolog, 1 psikolog  ve 2 eğitmen tarafından ergenlik, bağımlılık, ebeveynlerle etkili iletişim, verimli ders çalışma, sınav kaygısı, çatışma çözmek gibi konularda bilgilendirme yapılacak.

İlk ders ergenlik
Karabağlar Belediyesi Sosyal Yardım İşleri ile Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından ortaklaşa düzenlenen eğitimlere başlandı. Belediyenin sosyolog aile danışmanı tarafından gerçekleştirilen ilk eğitimde ergenlik ile ilgili konular işlendi. Gençlere nasıl davranmalı?,  ebeveynlere düşen görevler nelerdir? gibi sorular karşılıklı sohbet ortamında yanıt buldu.

İkinci sınıf açılacak
KARBEM yetkilileri eğitimin ilk günü olmasına rağmen çok sayıda velinin eğitimlere geldiğini ifade ederek önümüzdeki hafta ikinci sınıfı açarak ebeveyn eğitimlerine devam etmeyi planladıklarını belirttiler.