GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
1 Aralık 2023 Cuma 20:22

Bayraklı’da tansiyon yükseldi… Meclis’te ‘logo’ tartışması!

Gergin geçen Bayraklı Belediye Meclisi oturumunda logo tartışmaları yaşandı. Tansiyonun yüksek olduğu oturumda Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal ile AK Partili meclis üyeleri karşılıklı atıştı. 

Metehan UD/EGEDESONSÖZ – Bayraklı Belediyesi Aralık ayı olağan meclis toplantısının ilk oturumu gerçekleştirildi. Belediye meclis salonunda Başkan Serdar Sandal’ın yönetiminde gerçekleşen oturumda gerilim yaşandı. 

Oturumda belediyenin yaptığı çalışmalarla ilgili Başkan Sandal ile AK Partili meclis üyelerinin karşılıklı olarak sesleri yükseldi. Meclisin önemli bir kısmı tartışmalarla geçti.  

Dilek ve temennilerde AK Partili Meclis üyeleri kentsel dönüşüm, imar planı, ruhsat, yeşil alan, kütüphaneler logo, öğrenci yurtları konularında eleştrilerini dile getirirken Başkan Sandal cevap verdi. 

Meclis devam ederken bazı CHP’li meclis üyelerinin meclisi terk ettiği görüldü. AK Partili meclis üyelerinin konuşmaları devam ederken Başkan Sandal oturumu kapatması da dikkat çekti. 

AK Partili meclis üyelerinin bir kez daha gündeme getirdiği logo eleştirilerine yanıt veren Başkan Sandal “Kent kimliğini olmadığı her yer talanın ve yağmanın olduğu yerlerdir. Eğer bir kentin kimliğini oluşturursanız o kent tarihiyle ve gelecek vizyonuyla İzmir’in kalbi olduğunun ispatıdır. Önce logomuzun ücretine itiraz ettiniz. O bizim resmi logomuz değil. O bizim patentini almadığımız bir logoymuş” dedi. 

AK PARTİ: SİZİNLE YARIŞMAK İSTERİZ
AK Parti Grubu, Sandal'a yönelik "Geldiğiniz ilk gün kütüphaneleri kapattınız. Bir daha aday olursanız gelecek dönem yapacaklarınızı anlatıyorsunuz. Sizinle yarışmak isteriz, umarım aday siz olursunuz. Zaten tedirginlik içindesiniz" eleştirisinde bulundu.

BARO’YA RET!
Oturumda İzmir Barosu’na 3 yıl önce kiralanan Mansuroğlu Mahallesi Zeki Müren Parkı içindeki kafenin kullanım hakkının 3 yıl daha uzatılmasını kabul etmeyen önergede oy birliği ile kabul edildi. 

Başkan Sandal, madde ile ilgili Özgür Hızal’a teşekkür ederek  “Biz de bu konuda gerekli düzenlemeleri yatık. Yeni bir protokol yapacağız. Hepimizin anlaşacağı bir rapor olacak bu” ifadelerini kullandı. 

AK PARTİ: BARO İŞGALCİ
AK Parti Grup Başkanvekili Abdullah Aktaş da Baro’nun işgalci konumunda olduğunu dile belirterek “3 ay önce bu protokol süresi doldu. Yeni önerge de gelmedi. Yeni protokol yapılana kadar belki 4-5 ay geçecek. Yani Baro şu anda işgalci pozisyonunda” diye konuştu.

Başkan Sandal hukuki sürecin işletileceğini ifade etti.