GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
12 Ekim 2016 Çarşamba 09:25

Başkan açıkladı: Ve o köy taş ocağından kurtuldu!

Kemalpaşa Ansızca’da Aydınlar Madencilik tarafından yapılması planlanan taş ocağı kırma eleme tesisleri projesi geri çekildi. Belediye Başkanı Arif Uğurlu, “Projeye karşı çıkmıştık. Şirket çalışmaları askıya aldı. Bölgeye taş ocağı yapılmayacak” dedi.

EGEDESONSÖZ - Taş ve kalker ocaklarına karşı halkın gösterdiği tepkiler ile gündeme gelen Kemalpaşa’da krize neden olan son proje askıya alındı. Aydınlar Madencilik tarafından Ansızca Köyü’nde yapılması planlanan çalışmalar için bakanlığa ÇED başvurusu yapılmıştı. AK Parti İzmir eski İl Başkan Yardımcısı Sinan Aydın’ın kardeşi İşadamı Nazım Aydın’ın yönetim kurulu başkanı olduğu aile şirketi bölgede 36 hektarlık alanda çalışmaları başlatma kararı almıştı.

1 adet kırma eleme tesis, 1 adet hazır beton tesisi, 1 adet asfalt plent tesisi, 1 adet mekanik plent tesisi, 1 adet prefabrik beton üretim tesisi, 1 adet parke tesisi ve 1 adet beton elemanları tesisi kurulacak olan proje geri çekildi. Şirket, çalışmaları bölgeden gelen tepkiler nedeniyle askıya aldı.

Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu, “Belediye olarak Ansızca’ya taş ocağı yapılmasına karşıydık. Bu konuda şerhlerimizi koyduk. Yapılmasını doğru bulmadığımızı ifade ettik. Daha önceki projelere de karşı çıkmıştık. Buna da tepkimizi koyduk. Şirket sorumlu davranarak çalışmaları askıya aldı. O bölgede taş ocağı olmayacak” dedi.