GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
11 Ekim 2016 Salı 22:39

Konak’ta gergin meclis: Başkan’dan CHP’li üyeye hodri meydan!

Tartışmalı encümen toplantısındaki gerginlik meclis oturumuna taşındı. CHP’li meclis üyesi Cem Aksan’ın eleştirilerine “Hodri meydan” diye yanıt veren Başkan Sema Pekdaş, “Bizim alınımız açık” dedi.

EGEDESONSÖZ – Konak Belediye Meclisi Ekim ayı son oturumu Başkan Sema Pekdaş idaresinde gerçekleşti.

Oturuma CHP Meclis Üyesi Cem Aksan’ın encümen çıkışı damga vururken, Başkan Sema Pekdaş’ın yanıtı da sert oldu.

SİZ NOTER DEĞİLSİNİZ!
CHP’li Meclis Üyesi Aksan, son encümen toplantısında yaşanan gerginliği gündeme taşıdı. Aksan  o toplantıda Yeni Kent Merkezi Bölgesi’nde Florya Gayrimenkul firması tarafından hayata geçirilmesi planlanan gökdelen projesi için istenen imar değişikliğine karşı çıkmış ve ek inceleme talep etmiş, yaşanan tartışma sonucu 2 üye ile birlikte oturumu terk etmişti.

Gerginlik sonrası encümende onaylanan parsel birleştirme işlemiyle yatırımcıya özel imar değişikliği yapıldığını savunan Aksan, “Bürokratların nereden cesaret aldığını bilmiyorum. Bize karşı izlenen tutumla hadlerini aştıklarını söyledim. Siz noter değilsiniz, gelen her şeyi onaylamak zorunda değilsiniz. Ertesi gün firmayla ilgili gazetelerde haberler çıktı. 18 Ekim’de bu yerin sahipleri bu AVM projesini halka tanıtacakmış. Ben meclis üyesiyim. Bu kararın encümenden acilen geçmesi istenmiştir” dedi.

BAŞKAN’DAN HODRİ MEYDAN!
Başkan Pekdaş’ın Aksan’ın sözlerine yanıtı sert oldu.

Pekdaş, “Encümenin bir çalışma usulü var. Encümen ve idare yürütme organıdır, meclis ise bir karar organıdır. Encümende demokrasinin gereği olarak seçilmişler de görev yapar. Encümenin çalışma esasları yönetmeliklerle belirlenmiştir. Encümende konunun komisyona havalesi söz konusu değildir. Buranın sahibi ben değilim. Encümende görev yapan bürokrat, müdür, memur, çalışan tüm arkadaşlarımızın, Konak Belediyesi’nin sahibi Konak halkının çalışanıdır. Demokrasiye inanan bir kişi olarak benim böyle bir mülkiyet iddiam da olmadı. Onların hepsi Konak halkının memurudur, benim memurum değildir. Hizmetlerini, görevlerini yasaya uygun, hukuka ve ahlaka uygun olarak yerine getiriyorlar. Bir konu gerekirse gündemde bekleyebilir. Ama beklemesi için gerekçe olması lazım. Öncelikle görevli arkadaşların teknik detayı dinlenir, eğer gerekçesi varsa o gündem maddesi konuşulur karara bağlanır. Daha o konu gelmeden, teknik arkadaşların görüşleri bile dinlenmeden, bu konu gündemde kalsın demenizi herkesin takdirine bırakıyorum… Memur arkadaşım konuyu izah etmeye çalışırken, onu bile dinlemeden toplantıyı terk ettiniz. Siz ne derseniz deyin, bizim alnımız açık. Bunun hesabı gerekli mercilerde sorulur” diye konuştu.

‘FAŞİST POLEMİĞİ’ YAŞANMIŞTI
2015 yılının Kasım ayında CHP içinde ‘Yalı Grubu’ olarak bilinen ve Pekdaş’a muhalif üyeler MERBEL A.Ş.’de 7 kişilik görev isteklerine ret yanıtı alınca da benzer bir kriz yaşanmış, Pekdaş'a tepki gösteren CHP'li meclis üyesi Cem Aksan'ın ‘faşist’ çıkışıyla gündem olmuştu.

Aksan ayrıca partinin disiplin organlarına taşınan süreç sonra Kasım 2015’teki toplantıda yatırımcıların oyalandığını belirterek İnönü Caddesi ve kentin diğer muhtelif noktalarında devam eden inşaatlarla ilgili bürokratik işlemlerinin gecikmesindeki gerekçeleri sormuştu, üst üste yazılı önergeler vermişti.