GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
7 Ocak 2016 Perşembe 19:56

Başkan Arslan duyurdu: ‘İzmir’in çöp’ünde tüm kurumlar…

Çiğli Meclis oturumunda konuşan Başkan Arslan, Yamanlar’daki yeni çöp alanındaki ÇED sürecinde tereddüdü bulunan DSİ dışında tüm kurumların olumlu görüş verdiğini duyurdu.

Yeşim YAVUZER/EGEDESONSÖZ - Çiğli Belediyesi Ocak ayı meclis toplantısı ikinci oturumu Başkan Hüseyin Arslan iradesinde başladı.

Denetim Komisyonu seçiminin yapıldığı toplantı komisyon raporlarının oylanmasıyla devam etti. Dilek ve temennilerle Ocak ayı meclis toplantısı tamamlandı.



DENETİM KOMİSYONU
Toplantıda 2015 yılı Denetim Komisyonu seçimi yapıldı. Yapılan oylama sonucunda CHP grubu adına Hüseyin Gündüz, Haluk Özgür, Halis Alkan, Meltem Ergün; AK Parti grubu adına ise Mesut Demirkaya Denetim Komisyonu’na seçildi.



FİKİRLERİN ÇATIŞTIĞI BİR ANKARA SİYASETİ İSTİYORUZ 

Dilek temenni kısmında AK Parti grubu adına söz alan Nedim Aslan, Başkan Arslan’dan terör olayları konusunda net bir tavır ortaya koymasını isteyerek, “Bu terör olaylarında en çok mağdur olan yoksul kesimdir, mazlum halkımızdır. Bunun hiçbir zumre tarafından desteklendiğini düşünmüyorum. Bizim bununla ilgili tavrımız nettir. Tarafımız; huzurdur, barıştır, kardeşliktir. Partimiz ve grubumuz adına bu açıklamayı yapıyoruz. 21. yüzyılda dünyanın evrensel bir köy olduğu, sınırların kalktığı bir dünyadayız. Ancak halkı bölmeye yönelik çatışmalardan yana değiliz. Bizim taraf olmamız gereken şartlar ve koşullar ne olursa olsun huzur, barış, kardeşlik ve eşitliktir. Hukuk devletinin gerekleri yerine getiriliyor olabilir ama ülkenin geleceği silahla değil siyasetle olacaktır. Sivil siyasetin yolu açıktır bu da bizim tercih ettiğimiz yoldur. Savaş, şiddet, kan, gözyaşı bizim tercihimiz değil. Net bir tavır koymak lazım. Türkiye Cumhuriyeti savaş taraftarı değildir. Hükümetimiz Kürt Sorunu hakkında çalışmalar yapmıştır. Temennimiz sivil siyasetin açılmasıdır. Fikirlerin çatıştığı bir Ankara siyaseti bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

MİLLİ EMLAK MÜDÜRLÜĞÜ’NÜN İMAR PLANI TALEPLERİ GERÇEKLE ÖRTÜŞMÜYOR
Evka 5 bölgesinde imar planlarının uygulanmasında sıkıntı yaşadıklarını dile getiren AK Partili meclis üyesi Bülent Tural, “Evka 5’in sırtlarında mevcut imar planlarını uygulamakta sıkıntı çekiyoruz. Milli Emlak Müdürlüğü’nün talepleri güncel imar planlarının gerçekleriyle örtüşmüyor, biz de hiçbir şey yapamıyoruz. Oradaki insanların dertleriyle ilgilenmemiz gerekiyor” dedi. Başkan Arslan ise, “Yıllardır orada sorun var. Orada geniş bir yol planı var, uygulaması ne zaman olur muamma. Satış verilmiyor, muzdarip vatandaşlarımız var. Siz imar müdürümüzle konuşun gerekli çalışmaları başlatalım” cevabını verdi.

BAŞKAN ARSLAN’DAN ÇİĞLİ’DEKİ ÇÖP SORUNUNA MÜJDE!
Başkan Arslan son olarak Çiğli’deki çöp sorunuyla ilgili müjde verdi. Arslan, “Çiğli’deki çöp sorunu noktasında Yamanlar’daki bölge için tüm kurumlar olumlu rapor sunmuş, sadece Devlet Su İşleri’nin bazı noktalarda tereddüdü var. Belediyemiz Katı Atık Dairesi bu konuyla ilgili bir rapor sunmuş oradan da olumlu sonuç gelirse bu iş bitti. Çöpü de Çiğli’den atarsak en büyük mutluluğumuz olur” diye konuştu.