GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
30 Ocak 2024 Salı 09:22

Balçova’da 20 yıllık Çalkaya dönemi sona erdi

Cumhuriyet Halk Partisi MYK ve PM’nin Balçova Belediye Başkan Adaylığı için Onur Yiğit olarak belirlendi. Mehmet Ali Çalkaya ile başlayan ve sonrasında eş Fatma Çalkaya’ya devri yapılan 4 dönemlik Çalkaya dönemi de alınan kararla sona ermiş oldu.

EGEDESONSÖZ - Cumhuriyet Halk Partisi’nde bugün gerçekleştirilen MYK ve PM toplantılarında İzmir adaylarının açıklanması sonrası dikkat çekici isimler listelerde yer aldı.

Kentte mevcut belediye başkanlarının büyük oranda değiştirildiği süreçte en dikkat çekici ilçelerin başında ise Balçova geldi. 2004 yılında Mehmet Ali Çalkaya’nın göreve gelmesi ile birlikte Cumhuriyet Halk Partisi’nin bayrağının dalgalandığı  Balçova’da değişim kararı alındı.

BAŞKANLIK ÇALKAYA AİLESİ ARASINDA KALMIŞTI
2004’ten  2019’a kadar Mehmet Ali Çalkaya’nın görevde kaldığı Balçova Belediyesi’nde, 2019 seçimlerinde ‘Cumhurbaşkanına hakaret’ten ceza alan Mehmet Ali Çalkaya’nın seçilme hakkı ortadan kalkmıştı. Mahkeme kararı sonrası dikkat çeken bir karar alan CHP yönetimi, Mehmet Ali Çalkaya’nın yerine eşi  Fatma Çalkaya’yı aday yapma kararı almıştı.Gerçekleştirilen seçimler sonrası ise yüzde 67 oy alan Fatma Çalkaya Balçova’nın yeni belediye başkanı olmuştu.

Dün toplanan MYK ve PM sonrası ise Balçova’da Çalkaya yönetimi sona ermiş oldu. Parti yetkilileri 31 Mart seçimleri için Balçova Belediye Başkan Adayı olarak Onur Yiğit’i belirledi.