GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
14 Aralık 2021 Salı 21:01

Bakan Ersoy müjdeledi: İzmir'e Kültür Festivali geliyor!

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde bütçe görüşmeleri sürerken kürsüye çıkan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, İzmir için müjdeli haberi verdi. Tekel Binası'nda yapılan restorasyon çalışmalarının 2022 yılının sonlarında biteceğini söyleyen Ersoy, 2023 yılının ilkbaharında İzmir Kültür Festivali'nin gerçekleşeceğini söyledi.

EGEDESONSÖZ - Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde bütçe görüşmeleri devam ediyor. Bu görüşmeler esnasında bakanlar meclis kürsüsünden önümüzdeki dönemde yapılacaklar hakkında bilgi veriyor.

Son olarak kürsüye çıkan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, İzmir için müjdeli bir haber verdi. Geçtiğimiz günlerde restorasyona giren Tekel Binası’nın 2022 yılının sonunda biteceğini söyleyen Bakan Ersoy, restorasyon bittikten sonra 2023 yılının ilkbaharında İzmir Kültür Festivali’nin gerçekleşeceğini müjdeledi. Kürsüde konuşan Bakan Ersoy şunları söyledi:

İkinci müjdem İzmir’e. İzmir Kültür Festivali. Biliyorsunuz, geçen ay Tekel Binası’nın temelini attık, orada bir restorasyon -büyük bir restorasyon- ve rekonstrüksiyon çalışması başlattık, bunu da 2022 yılının sonuna kadar tamamlamayı hedefliyoruz. Bu mekanların da restorasyonunu tamamlayıp 2023 ilkbaharında Beyoğlu Kültür Yolu Festivali’yle paralel olarak hem Başkent Kültür Yolu Festivali’ni hem de İzmir Kültür Festivali’ni beraber gerçekleştireceğiz.