GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
30 Ağustos 2022 Salı 17:36

Bahçeli’nin ‘afiş’ sözlerine bir tepki de CHP’li Torun’dan: Kimlerin adına konuştuğu belli!

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin 'barış' sloganına gösterdiği tepkiye bir eleştiri CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun’dan geldi. İzmir’de açıklamalarda bulunan Torun, “Bahçeli’nin sözlerini ciddiye almıyoruz. Yani onun nereye çalıştığı, kimlerin adına konuştuğu belli. Söylediğinin de bir karşılığı yok zaten. Yani kendisi kavramlarla uğraşarak halkın gerçeğinden kopuk yaşıyor” ifadelerini kullandı.

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - İzmir'in kurtuluşunun 100. Yılı kapsamında İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan ve kentin birçok noktasına asılan afişler kent siyasetinde tartışmalara neden olmuştu. 

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'e MHP ve İYİ Parti'den eleştiriler gelirken, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, konuşmasında, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan 9 Eylül afişine sert tepki göstererek “CHP'li İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı'nın küstahça hazırlatıp billboardlarda paylaştığı 'Barışın İkinci Yüzyılı' afişleri 30 Ağustos'un mirasını yağmalayan, İzmir'in kurtuluşunu tartışmaya açan işbirlikçilik, iradesizlik ve gayri milliliktir. Söz konusu afişlerin öznesi barış değil, zafer olmalıdır. Tarihe ve milli tecrübelere bakarak diyebiliriz ki; zafersiz bir barış teslimiyetçilik, barışsız bir zafer ise tedbirsizlik, temkinsizlik ve temelsizliktir. Düşmandan aman dileyen bir çürümüşün, zaferimizi barış diyerek gölgeleyen bir Megali İdea hayranının darbeci ve zalim babası gibi zillette olduğu ayan beyan ortadadır" ifadelerini kullanmıştı.

CİDDİYE ALMIYORUZ
Açıklamalara İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer tepki gösterirken, bir tepki de CHP Genel Merkezi’nden geldi. İzmir’de basın mensuplarına açıklamalarda bulunan CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, “Bahçeli’nin sözlerini ciddiye almıyoruz. Yani onun nereye çalıştığı, kimlerin adına konuştuğu belli. Söylediğinin de bir karşılığı yok zaten. Yani kendisi kavramlarla uğraşarak halkın gerçeğinden kopuk yaşıyor. Halkın derdi gerçekten şu anda yoksulluk, yolsuzluk. İnanılmaz sorunlar varken kavramlar üzerinden algı yaratmaya çalışmak ancak Bahçeli’ye yakışır zaten. Onun söylediklerinin bizim nezdimizde çok bir karşılığı yok. Büyükşehirlerimizin çalışmaları tabi ki onları rahatsız ediyor. Sürekli artan başarılar, vatandaşlarımızın sorunlarını çözmeleri, harcadıkları her kuruşun hesabını vermeleri, şeffaf olmaları bugünkü kokuşmuş Türkiye’nin içerisinde elbetteki göze batıyor. Rahatsız ediyor onları. Çünkü onlar alışmışlar devletin kaynaklarını sömürmeye, kul hakkı yemeye. Elbette ki belediyelerimizin başarılarını gördükçe de rahatsızlıkları daha fazla artıyor” diye konuştu.