GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
30 Ağustos 2022 Salı 15:49

CHP'li Öztunç'tan Sao Paulo resti: Nereye gönderirlerse göndersinler!

Bakanlık tarafından Türk karasularına girmeyeceği duyurulan ancak Türkiye'ye doğru yoluna devam eden  Sao Paulo gemisi ile ilgili açıklamalarda bulunan CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, "O gemi buraya gelmeyecek. Nereye gönderirlerse göndersinler" diye konuştu.

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - İzmir'in Aliağa ilçesinde geçtiğimiz günlerde gündeme gelen 'asbestli gemi sökümü' (NAe Sao Paulo) tartışmaları hız kesmeden devam ediyor.

Türkiye ve dünya gündeminde yer alan ve tartışmalar neden olan konu hakkında Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı flaş bir karar imza atarak geçtiğimiz günlerde geminin Türk karasularına girmesine izin vermeyeceklerini duyurmuştu. Karar sonrası CHP’li isimler bakanlığa teşekkürlerini iletirken, gemi takip sisteminden geminin Türkiye'ye doğru yoluna devam ettiği görülmesi endişe yaratmıştı.

STK’lar ve bazı vatandaşlar ‘gemi kabul edilecek’ endişelerini dile getirirken CHP Doğa Hakları ve Çevreden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç ise konuyla ilgili net konuştu.

FİRMA MI BÜYÜK, İZMİRLİ Mİ?
Geminin yolda olmasına  ‘gelmeyecek’ yanıtını veren Öztunç, “Yola devam ediyor ancak bakanlık çok  net açıkladı. Türk karasularına girilmesine izin verilmeyecek denildi. Eğer gelirse bu da Murat Kurum’un ayıbı olur. Murat Kurum devletin bakanı olarak çıkıp ‘biz bunun Türk karasularına girmesine engel olacağız’ dedi. Ancak gelmeye devam ediyor. Bunun kesinlikle Türk karasularına alınmaması lazım” dedi.

Firmanın ısrarının olduğunun hatırlatılması üzerine de yanıt veren Öztunç, “Firma istediği kadar ısrar etsin, firma mı büyük İzmirli mi?” diye konuştu.

O GEMİ BURAYA GELMEYECEK
Tehlikeli Madde Envanteri Raporu’nun olmadığı yönündeki bakanlık açıklamasına da tepki gösteren Öztunç, ‘başından beri işin yanlış olduğunu biliyorlar’ derken, “Önce izin verdiler. Para için yaptılar. Sonra bizim İzmirliler tepkisi mecbur kalıp geri adıma attılar. Ancak doğru bir karar aldılar. Biz bu doğru adımı attıkları için kendilerine teşekkür ettik. Ancak bunu da kamuoyu baskısı nedeniyle yaptılar. Yoksa başından beri işin yanlış olduğunu biliyorlar. Biz bu işin takipçisi olacağız. O gemi gelmeyecek. Daha önce o gemi geldiği gibi gider demiştim, şimdi de o gemi geri dönecek diyoruz. O gemi buraya gelmeyecek. Nereye gönderirlerse göndersinler” ifadelerini kullandı.