GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
1 Şubat 2024 Perşembe 13:24

Aday Dağ, esnafla buluştu... Bornova'da renkli anlar!

AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hamza Dağ, Bornova programında esnaf ziyaretleri yaptı, vatandaşların derdini dinledi.

Oktay GÜÇTEKİN/EGEDESONSÖZ- 31 Mart Yerel Seçimleri’nde AK Parti’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı ilan edilen Hamza Dağ, Kütahyalılar Derneği’ndeki prorgamının ardından Bornova’da devam etti.

Başkan adayı Dağ, esnaflar ve vatandaşlarla yaptığı sohbetlerde ise renkli anlar yaşandı. Vatandaşlar yerel yönetim ile ilgili taleplerini Dağ’a iletme fırsatı buldular.

VİDEO İÇİN TIKLAYINIZ

ÖNCE GÖNÜLLERE GİRECEĞİZ
Dağ, basın mensuplarına yaptığı açıklamada “Yıllarımızı sokaklara verdik. Bundan da çok mutluyuz. Buradaki insanlarla hem hal olduk. Onlarla sohbet ettik. Onların derdiyle dertlendik, çare bulmaya gayret ettik. İnsanlar bu şehre artık bir şehri emin istiyorlar.  Biz de gerçekten bu kentin şehri emini olmaya talibiz. İzmir'e hizmetkar olmaya talibiz. Hizmetkar olacağız. Allah'ın izniyle bu şehirde 4,5 milyon hemşehrimizin tamamını kucaklayıp tamamıyla birlikte olup onların her derdiyle dert edinen bir büyükşehir belediye başkanı ve aynı zamanda 30 ilçe belediye başkanı olacak. Şehri emini dediğiniz sadece klasik belediyecilik hizmetleriyle uğraşan değildir. Biz bu sokaklarda insanların kendi hayatlarındaki yaşadığı birçok dertle dertleneceğiz. Onlara çare üreteceğiz. Bu sadece benim tek başıma Büyükşehir Belediye Başkanı olarak yapacağım iş değil. İlçe belediye başkanlarımız da bu işin içine mutlaka girecekler. Ve yine önümüzdeki süreçte inşallah daha güzel bir şekilde çalışma yapacağız. Bizim tek bir amacımız var. 4,5 milyon İzmirli hemşehrimizin gönlüne girmek… Gönüllere girdikten sonra zaten seçim sonucu şöyle oldu, böyle oldu... O başka bir tartışma olur. Ama bizim derdimiz, tasamız buradaki insanların, hemşehrilerimizin gönlüne girmek. Bunun için hem 12 yıldır, bunun için çalıştık. Hem 31 Mart'a kadar bunun için çalışacağız. Inşallah da İzmirli hemşehrilerimiz teveccüh gösterdiğinde büyük belediye başkanı olarak da sadece ve sadece bu amaç için çalışacağız. Gönüllere gireceğiz. Gönüllerde olacağız. Gönüllerden de çıkmayacağız” dedi.

BORNOVA’DAKİ NABZI İYİ GÖRDÜM
Ziyaretlerde gördüklerini teveccühten mutlu olduklarını söyleyen Dağ, “Ben Bornova merkezdeki nabzı iyi gördüm. 2011'den beri burada bir ziyaretim olmuştur ve buradaki havaya göre durumu görürüm. Dolayısıyla ben Bornova'daki ortamı da havayı da iyi gördüm. Belediyecilikle ilgili talepler çok fazla. Onları da zaten peyderpey söylüyoruz. Adım adım söylüyoruz. Genel siyasetle ilgili de esnaftan değil belki ama genel durumla ilgili emeklilerle ilgili talepler geliyor. Biz de bunu hükümete Ankara'ya ileteceğimizi ifade ediyoruz. Onlar da bu konuda bizim bu samimiyetimizi görüyorlar” şeklinde konuştu.