GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
1 Şubat 2024 Perşembe 10:50

Büyükşehir Adayı Dağ, 31 Mart için iddialı konuştu: Heyecandan uykularım kaçıyor

Kütahyalı Federasyon Dernekler ve Dernekleri Birliği üyeleri ile bir araya gelen Cumhur İttifakı’nın İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ, “İzmir sevdalısı biri olarak bu şehrin yönetilememe sorununu kendime dert ediyorum ve inşallah 1 Nisan'dan sonra şehre kazandıracağım hizmetlerden dolayı büyük heyecan duyuyoruz. Bunu hep birlikte yapacağız. Bazen yapmak istediğimiz hususlar öyle bir heyecanlandırıyor ki gece heyecandan bir anda uyanıp saatlerce onları hayal ediyoruz. Bugüne kadar yapılmayan işler beni fazlasıyla heyecanlandırıyor" dedi.

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Cumhur İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, Kütahyalı Federasyon Dernekler ve Dernekleri Birliği üyeleri ile Bornova’da bir araya geldi.

Cumhur İttifakı Bornova Belediye Başkan Adayı Cevdet Çayır, AK Parti İzmir İl Gençlik Kolları Başkanı Recep Tayyip Taslak'ın katılımcıları selamladığı toplantıda konuşan Dağ, dikkat çekici mesajlar verdi.

BİZ İZMİR SEVDALISIYIZ
Her hanede izi olduklarını belirten Dağ, "Milletvekilliğimiz döneminde, hem de milletvekilliğine başlamadan önce gençlik kolları döneminde, öncesinde avukatlık dönemi yaptığım zamandan bir çok abimiz kardeşimiz var. Bu 15 yılda bize aile sıcaklığı tadında güzellik kazandıran ve aile sıcaklığında yanımızda dağ gibi duran hemşehrlilermize şükranlarımı sunuyorum.Biz bu süre zarfında elimizden geldiğince hepinizin yanında dağ gibi durmaya gayret etik. İzmir bir küçük Türkiye. İzmir'e baktığımızda Türkiye’nin her bir yöresinden hemşehrimiz İzmir'de yaşadığını görüyoruz. Evlad-ı Fatihan'dan da binlerce hemşehrimiz İzmir'de ikamet ediyor. Hepimiz doğduğumuz memleketlerden değişik şekillerle bu şehre geldik.Bu şehirde kendimize yepyeni hayat kurduk. Kurduğumuz bu yepyeni hayat bu şehirde kendini göstermeye başladı. Kendi yöremizin ananesini, örfünü, güzelliklerini bu şehre yansıttık. Kütahyalı hemşehrilerim de böyle. Bundan sonra biz her bir STK'nın her bir hemşehri derneğini kendi yöresinin özelliğini bu şehre yansıtma noktasındaki her işi Büyükşehir Belediye başkanı olduğumuzda bizzat takipçisi olacağız. Biz İzmir sevdalısıyız. Biz bu kenti çok seviyoruz. Milletvekili olduğumuz dönemde bu kentin her bir köşesine iz bırakmaya gayret ettik ve Allah’a şükürler olsun iz bıraktık. Önümüzdeki 5 yılda hep birlikte İzBB Başkanı olarak bu izi taçlandıracağız" ifadelerini kullandı.

KAPI KAPI DOLAŞMANIZI İSTİYORUZ
Ulaşımda 90 dakika ücretsiz aktarma uygulaması ile ilgili vaadini yeniden veren Dağ, "İzmir sevdalısı biri olarak bu şehrin yönetilememe sorununu kendime dert ediyorum ve inşallah 1 Nisan'dan sonra şehre kazandıracağım hizmetlerden dolayı büyük heyecan duyuyoruz. Bunu hep birlikte yapacağız. Bazen yapmak istediğimiz hususlar öyle bir heyecanlandırıyor ki gece heyecandan bir anda uyanıp saatlerce onları hayal ediyoruz. Bugüne kadar yapılmayan işler beni fazlasıyla heyecanlandırıyor.  Biz İzmir'in bir çok problemini meselesini masaya yatırdık. İnşallah 13 Şubat günü projelerimizin lansmanını gerçekleştireceğiz. O güne kadar da İzmir'de neler yapacağımız konuşacağız. 13 Şubat’tan sonra İzmirli hemşerilerimiz bizim bu şehre neler kazandıracağımızı konuşacaklar. Bu anlamdaki ilk müjdemizi vermiştik. 90 dakika uygulaması var. Bu farklı yönetim ile dönüştürülmüştü.Biz 90 dakika uygulamasını yeniden hayata geçireceğiz ve ilk toplu ulaşıma binen hemşerimiz düşmüş olduğu ücretten başka 90 dakika boyunca herhangi bir ücret ödemeyecek. 2 aylık süre kaldı. İşimiz vaktimizden fazla. Ben buradaki hemşehrilerimize oy istemek için gelmedim. Biz defalarca sizlerle aile gibi olduk. Aile gibi muhabbetimiz var. Ben sizlerden 2 ay boyunca çalışmanızı, benden haber bekleyerek değil, etrafımıza, eşimize dostumuza, bize oy vermeyenlere gitmenizi istiyorum. Bu seçim İzmir'in hizmet belediyeciliği ile buluşacağı bir seçim. Bu nedenle komşu, esnaf,arkadaşa ziyarette bulunarak onlarla konuşarak kapı kapı dolşamanızı istiyorum" dedi.