GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
1 Şubat 2024 Perşembe 08:46

İzmir-İstanbul hattında yeni gelişme... Gökce geri mi dönüyor?

Yerel seçim öncesi İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na aday olan fakat ilçeler dahil hiçbir yerde aday gösterilmeyen Dr. Buğra Gökce’nin İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreterlik görevine dönebileceği iddia edildi. Parti genel merkez kaynakları aday Dr.Cemil Tugay’ın teknik ve idari olarak Gökce’den yararlanmak isteyebileceği ve konunun gündemlerinde olduğunu dile getirdi.

EGEDESONSÖZ- CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in “15 gün boyunca özel olarak çalıştım” dediği İzmir adayları ilçelerinde çalışmalara başladı. Yerel seçim öncesinde bazı ilçelerde kriz çıkarken parti il başkanlığı ve milletvekilleri tepkileri azaltmak için sahaya indi. Partinin İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in yerine aday gösterdiği Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay ise kadro, ekip kurma çalışmalarına hız verirken diğer yandan kampanya sürecini yönetmeye çalışıyor.

Yerel seçim öncesinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ndeki “genel sekreter yardımcılığı” görevinden istifa ederek İzmir’e talip olan eski Genel Sekreter Dr. Buğra Gökce aday gösterilmedi. Gökce’nin adı Bayraklı-Konak ve Karşıyaka gibi ilçeler için geçmişti fakat bu durum da gerçekleşmedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na aday olan Tugay’ın, İzmir’de uzun süre genel sekreterlik yapan Gökce’nin idari ve teknik deneyimlerinden yararlanabileceği ifade edildi. CHP Genel Merkez kaynakları Gökce’nin yeni dönemde İzmir’e dönerek “genel sekreterlik” görevine talip olabileceği, bu konunun parti yetkililerinin masasında olduğu dile getirildi. Yeni dönemde; alışma-öğrenme ve deneyim kazanma gibi aşamalardan dolayı geçecek sürenin değerlendirilmesi için Tugay’a, Gökce’nin önerileceği iddia edildi.

Öte yandan İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde başlayacak yeni dönem ile birlikte birçok eski ve yeni bürokratın şimdiden kadro ve makam belirleme çalışmaları yaptığı öğrenildi. Genel sekreterlik başta olmak üzere, genel sekreter yardımcılıkları, daire başkanlıkları ve genel müdürlüklere talip olacak isimlerin Tugay ile temasta olduğu biliniyor.