GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
22 Haziran 2023 Perşembe 12:26

AK Partili Kaya’dan CHP’li Polat’a ‘Balçova Arsa Mağdurları’ yanıtı: Tekrarlıyorum, size 1 Ekim’e kadar süre!

AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, Balçova Arsa Mağdurları konusu üzerinden kendisini hedef alan CHP’li Mahir Polat’a verdiği yanıtta “Tekrarlıyorum, size 1 Ekim’e kadar süre! Yoksa sizin tabiriniz ile ‘Yaptım oldu zihniyetinin temsilcisi’ olarak nasıl hızlı bir biçimde meseleyi çözdüğümüzü izlersiniz” dedi.

EGEDESONSÖZ- İzmir’in kronik sorunların birisi olan Balçova Arsa Mağdurları konusu kent siyasetinin önemli gündem maddelerinden birisi oldu.

Planlama ile ilgili olarak AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya’nın ağırlığını koyduğu  süreçte tartışmalar sürüyor.

Konuyla ilgili olarak CHP YDK üyesi ve İzmir Milletvekili Mahir Polat, AK Partili Kaya’yı hedef alarak “yaptım oldu’cu bir zihniyetin temsilcisi. Bilimsel yaklaşımlarla ortak akıl anlayışını Sayın Kaya bir türlü kavrayamıyor” demişti.

Kaya ise sosyal medyadan Polat’a yanıt verdi. Kaya açıklamasında “Sn. Polat, benim ‘CHP’nin bilimsel yaklaşımlarla ortak akıl anlayışını’ kavrayamadığımı söylemiş. Evet kavrayamıyorum. Sn. Polat, sizin ‘Bilimsel yaklaşımlarla ortak akıl anlayışınız’ sebebiyle Balçova Arsa Mağdurları sorunu 50 yıldır devam ediyor. Tekrarlıyorum, size 1 Ekim’e kadar süre! Yoksa sizin tabiriniz ile ‘Yaptım oldu zihniyetinin temsilcisi’ olarak nasıl hızlı bir biçimde meseleyi çözdüğümüzü izlersiniz” dedi.

NE OLMUŞTU?
1969 yılında yaklaşık 5 bin kişi, yapılacağı söylenen sosyal konutlar için İzmir'in Balçova ilçesinde bulunan hazine arazilerini parasını belediyeye ödeyerek satın almış, o dönem bürokrasi de yaşanan sorunlardan kaynaklı sadece bin 200 kişiye tapusu verilmemişti. 12 Eylül 1980 askeri darbesinin yarattığı belirsizlikle tapusunu alamayan yaklaşık 3 bin 800 hak sahibinin de tapu sorunu çözülememişti.

AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, seçim öncesinde konunun çözümü ile ilgili bakanlık nezdinde çalışmalar başlatılacağını ve alanın rezerv alan ilan edilerek yeniden planlanacağını ve mağduriyetlerini giderileceğini açıklamıştı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de alanın yeniden planlanması konusunda çalışma yaptıklarını duyurmuştu.

Son olarak Kaya, Başkan Soyer’in “hayal sattığını” söylemiş ve alanın planlanması sürecinde iki başlılık olmaması adına Büyükşehir’e 1 Ekim’e kadar süre vererek planlama yapılmaması durumunda alanı rezerv alan ilan edilmesi için çalışacaklarını duyurmuştu.