GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
17 Mart 2022 Perşembe 12:25

AK Partili Kaya'dan Büyükşehir'e 'kentsel dönüşüm' sözü!

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen ve kentte tartışmalara neden olan kentsel dönüşüm projeleri ile ilgili konuşan AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, "Bırakın bari vatandaş mağdur olmasın. İşin; siz yaptınız, biz yaptık durumu olmaz. Beceriksizseniz bırakın yapalım. Bunun siyasetini de yapmayacağız sözünü veriyoruz. Bırakın biz yapalım. Ben 5 senedir söylüyorum" dedi.

EGEDESONSÖZ- İzmir’in Karabağlar ilçesinde Demokrasi Üniversitesi tarafından yapılmak istenen kampus projesinin olduğu alanda TOKİ konutlarının yapılmak istenmesi belediye ile AK Parti’yi karşı karşıya getirmişti.

Üniversitenin zamanla yeni fakültelere ihtiyaç duyacağını düşünen Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, 38 hektarlık alanın üniversite alanı olmasına itiraz ederek geri kalan 42 hektarın da üniversiteye verilmesi için İzmir 1'inci İdare Mahkemesi’ne “yürütmeyi durdurma” davası açmıştı. Davanın açılmasına rağmen TOKİ ise alandaki konutların satışı ile ilgili ihaleye çıkmış ve Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu bu duruma tepki göstermişti.

Sonsöz TV'de yayınlanan programa katılan AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya ise kendisine yöneltilen 'Kuraları yapılan TOKİ konutları ne zaman teslim edilecek?' sorusu üzerinden Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu'na yüklendi.

BİRAZ TEPKİNİZİ GÖSTERİN
TOKİ'nin  plan olmayan yerlerde de ihaleye çıkma hakkının olduğunu vurgulayan Kaya, "Bana değil, Muhittin Selvitopu'na sorsunlar... Bunu anlayamayacak insanları belediye başkanı yapmışlar... Sen 500 metre yolu yapmamışsın üniversiteye... Sonra her yer üniversite olsun diyorsun! Rektör zaten 'Bu alan yeterli' diyor. Siz de gelip görseniz zaten dersiniz ki 'Bütün olarak bir üniversite yapmanız mümkün' değil. Büyükşehir'in açtığı dava var, ihalesi yapıldı ancak ilan edilmedi. Dava sonuçlarında ihale onaylanır ve yayınlanır. Biz ilk önce ihale yaptık…  İşi gücü bu. Cambaz! Sen dava açtın o ihale iptal oldu zaten! Kanunen TOKİ'nin plan olmayan yerde ihaleye çıkma hakkı da var zaten. Sonra o iptal olunca biz yine ihale yaptık ve süreç devam ediyor. Vatandaşlarımız rahat ve huzurlu olsun. Biz CHP değiliz. Bir işe başladık mı sonunu getiririz. Türkiye'nin başka bir yerinde olsa… Biraz tepkinizi gösterin. Bunu yapan CHP'li belediye" diye konuştu.

BIRAKIN BİZ YAPALIM
Kentsel dönüşümde İZBETON altında birleşen kooperatifleşmenin de sorulmasına yanıt veren Kaya, "15 sene sonra böyle bir sisteme getirdiler. Aktepe-Emrez'de 15 sene sonra ihalesini yapacakları bölüm yüzde 3'ü sadece… Böyle giderse 3000'li yıllarda bitecek. Dedik 'Bırakın bu işi yapamıyorsunuz. Yapamayacaksınız'. Yine yapmayacaksınız. Çünkü sizde o beceri, vizyon yok. Bırakın bari vatandaş mağdur olmasın. İşin; siz yaptınız, biz yaptık durumu olmaz. Beceriksizseniz bırakın yapalım. Bunun siyasetini de yapmayacağız sözünü veriyoruz. Bırakın biz yapalım. Ben 5 senedir söylüyorum" dedi.