GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
16 Mart 2022 Çarşamba 19:58

Cumhur İttifakı’nın gündemindeki Aliağa’da Tansu Kaya sancısı!

AK Parti Genel Merkezi tarafından istifası alınan Aliağa İlçe Başkanı Hamdi Erdem’in yerine atanması beklenen eski Belediye Başkanı Tansu Kaya nedeniyle teşkilatta kriz çıktı. Ardı ardına yapılan toplantılarda partide görev yapmış eski yöneticilerin Kaya ismine şerh koydukları öğrenildi. Cumhur İttifakı’nın yönetiminde olan ilçede Belediye Başkanı MHP’li Serkan Acar’ın da Kaya ismine olumsuz baktığı kulislere yansıdı.

EGEDESONSÖZ/ AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkanlığı’nın İzmir İl Başkanlığı ile koordineli olarak yönetimiyle birlikte istifasını aldığı Aliağa İlçe Başkanı Hamdi Erdem’in yerine atanacak isimle ilgili çalışmalar sürüyor.  İzmir’e gelerek Aliağa’da temayül (eğilim yoklaması) yapan AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu Üyesi, Teşkilat Başkanlığı Ege Bölge Koordinatörü Kurtcan Çelebi partide görev yapan eski ilçe başkanları, kadın ve gençlik kolları başkanlarıyla bazı isimlerin görüşünü aldı.

Partide bazı isimlerin de ilçe başkanlığı için değerlendirilmeye alındığı süreçte Aliağa’da 2004-2009 yılları arasında belediye başkanlığı yapan Tansu Kaya ismi ağırlık kazandı.  Genel merkez yöneticileri görüşmelerinde Kaya’nın ismiyle ilgili ağırlıklı görüş sorunca parti içinde yaşanan gerginlik ve sancı ortaya çıktı.  Parti yöneticileri toplantıya bizzat katılıp katılmamasına bakmaksızın eski Başkanlar Uğur Türkan, Muhammet Yılmaz, Müjdat Bıçakçı, Kazım Ulaş, Yaşar Akbulut, Kazım Sayın isimlerin görüşlerini sordu.

İlçede yapılan genel değerlendirmeye göre Tansu Kaya ismine sıcak bakılmadığı ifade edilirken bazı isimlerin İzmir Milletvekili ve eski Başbakan Binali Yıldırım’ın İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na aday olduğu 2014 yerel seçimindeki tutumunu hatırlattığı öğrenildi. Kaya o dönem parti tarafından Aliağa Belediye Başkanlığı için aday gösterilen Yenişakran eski Belediye Başkanı İbrahim Ethem Yorulmaz’ın karşısında yer almıştı.

ACAR DA RAHATSIZ!

İlçenin istifasının alınmasının ardından tutumu en çok merak edilen isimler arasında iki dönemdir MHP’den belediye başkanlığı yapan Serkan Acar oldu. Cumhur İttifakı’nın yönetiminde olan belediyede şimdiye kadar işbirliği içinde çalışan meclis grubunun çalışmasını da etkilemesi beklenen yeni ilçe başkanlığı konusunda Acar’ın rahatsızlığını dile getirdiği öğrenildi. Kulislere yansıyan bilgilere göre Başkan Acar’ın geçmişte belediye başkanlığı da yapması nedeniyle “içişlerine karışabilir” gerekçesini de ortaya koyarak rahatsızlığını parti üst makamlarına bildirdiği ifade edildi.

Öte yandan Aliağa’da Kaya ile birlikte eski Teşkilat Başkanı Yaşar Demir, Serhat Aras, Güven Demirağ, Mustafa Hıdıroğlu gibi isimlerin de konuşulduğu öğrenildi.