GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ekonomi
12 Eylül 2023 Salı 14:44

AK Partili Kasapoğlu: İzmir iş dünyasının derdi bizim derdimiz!

AK Parti İzmir Milletvekili Mehmet Kasapoğlu, İzmir İş Dünyası buluşmasında açıklanan Orta Vadeli Planı ile ilgili  konuşarak, "Burada çok geniş bir yelpaze var. Bu geniş yelpazede hepimize düşen sorumluluk ve görevler var. Ben İzmir iş dünyasının bu yol haritasına destek vereceğine inanıyorum.İzmir iş dünyasının derdi bizim derdimiz"dedi.

Diren ÇELİK/EGEDESONSÖZ - AK Parti İzmir Milletvekili ve eski bakan Mehmet Kasapoğlu, Ticaret Bakanı Ömer Bolat'ın katılımıyla İzmir Ticaret Odası'nda (İZTO) düzenlenen İzmir İş Dünyası Toplantısı'na katıldı.

Kasapoğlu,  yaptığı konuşmada, İzmir'in ticari geçmişi ve geleceğine ilişkin açıklamalarda bulunarak, "İzmir dünya şehri, özel bir şehir, kadim medeniyetleri taşıyan bir şehirdir. Doğasıyla, insanıyla tüm geçmişi ve potansiyeli ile ülkemizin en özel şehirlerindendir. Elini taşın altına koyan girişimcisiyle yıllardan beri ticaret şehridir. Eşsiz güzellik ve zenginlikleriyle turizm şehridir. Okul ve üniversiteleriyle gençlik şehridir. Tabi ki İzmir bir spor şehridir. Bugün İzmir'in iş dünyası ile birlikteyiz" dedi. 

İZMİR'İN YERİ AYRI
İzmir ve Türkiye'nin kalkınması için çalışmalarını sürdüreceğini ifade eden Kasapoğlu, "Ekonomide hep 'Üretim üretim üretim' deriz. Ekonomide, gelişimde en önemli konu üretimdir. İzmir üretici, sanayicisiyle... İhracatın ithalatın önde olduğu şehirlerden biridir İzmir, geniş ürün üretim yelpazesi vardır. Hem ülkemiz açısından hem de global açıdan yeri çok ayrıdır, bu yeri güçlendirme noktasında da el birliği ile bu yola devam edeceğiz" dedi

HEPİMİZE DÜŞEN SORUMLULUKLAR VAR
Kasapoğlu şöyle devam etti, "Sayın Cumhurbaşkanımız OVP'yi paylaştı. Burada çok geniş bir yelpaze var. Bu geniş yelpazede hepimize düşen sorumluluk ve görevler var. Ben İzmirli iş dünyasının bu yol haritasına destek vereceğine inanıyorum. Ben, bundan sonraki süreçte de İzmir iş dünyasının, tıpkı herkesin olduğu gibi iş dünyasının derdi de bizim derdimiz ve bundan sonra da birlikte olacağız. Bu toplantının ortak akıl açısından çok önemli olduğunu düşünüyorum. Bu toplantı başta olmak üzere, tüm hedeflerimizin, hayallerimizin en güçlü şekilde gerçekleşmesini temenni ediyorum"