GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
24 Ocak 2024 Çarşamba 11:05

AK Parti büyükşehir adayı Dağ, CHP'nin kalesinde... Dikkat çeken diyaloglar, 'stat' mesajı!

AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ, Karşıyaka’daki esnaf ziyareti sırasında Karşıyaka Stadı’na dair önemli açıklamalarda bulundu. Bir kuaför esnafının kendisinden Karşıyaka Stadı ile ilgili talepleri karşısında Dağ, “Onu şu İzmir’de yapabilecek bir tek ben varım” dedi.

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ – AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ, seçim çalışmaları kapsamında Karşıyaka Çarşı’da esnaf ziyaretinde bulundu. Dağ, ziyaret esnasında uğradığı bir kuaför esnafı ile sohbet etti.

Kuaför esnafı kendisinden Karşıyaka Stadı ile ilgili talepte bulundu.

‘4 DEFA DEPLASMAN YOLLARINDA ARABAMI YAKTIM’
Esnaf, “Müşteri sizden Karşıyaka Stadı'nı istiyor başka bir şey istemiyor. Verilmiş sözleri yerine getirelim. Doğma Büyüme Karşıyakalıyım bütün her şeyiyle ilgileniyorum. Bütün deplasmanlarına giderim. 4 defa deplasman yollarında arabanın motorunu yaktım. Çocuklarımı orada büyüttüm. O statta bayramlara götürdüm. Stat için söz verirsen benden sana 12 tane oyum var” ifadelerini kullandı.

‘O STADA BİR NEVİ BÜTÜN BEDENİNİ KOYAN BİR KARDEŞİNİM’
Bunun üzerine Dağ, 2013’ten beri stadın sürecini bizzat takip ettiğini belirterek, “O stada bir nevi bütün bedenini koyan bir kardeşinim. Binali Bey ile beraber. Göztepe’ye başlamadan, Alsancak’a başlamadan buraya başladık. Kimseyi suçlamayacağım. O zamanki Büyükşehir ve ilçe birlikte dava açıp durdurdular. Göztepe’ye ve Alsancak’a daha sonra başladığımız halde ikisini de bitirdik. Stat 2013’ten beri takip ettiğim bir yer. 100 dönümlük arazi tahsis ettik Karşıyaka Spor Kulübü’ne” dedi.

‘KARŞIYAKA STADI’NI İZMİR’DE YAPABİLECEK BİR TEK BEN VARIM’
Dağ, o stadı yapabilecek tek kişinin kendisi olduğunu söyleyerek, “Onu şu İzmir’de yapabilecek bir tek ben varım. Göztepe’yi, Alsancak’ı kim yaptı, Karşıyaka’yı da ben yapacağım. Karşıyaka Stadı’nı bir şekilde yapacağız. Başkanla ve yönetimle konuşacağız bir şekilde yapacağız. Birlikte yapacağız. O dönemde kendileri dava açıp engellettirdiler. Hepsinin yaptılar, bize her türlü zorluğu çıkarttırdılar. Stadın yapıldığını sen göreceksin” ifadelerini kullandı.

'GELİN KÖPRÜYÜ YAPALIM, İKİNCİ ÇEVRE YOLUNU YAPALIM'
Ayrıca Dağ’ın esnaf ziyaretinde bir taksici yollardan yakındı. Yollar yüzünden çalışmak istemediğini belirten taksici esnafı, “İki tane yola esir kaldık. Bir köprü yapamadık” dedi. Dağ ise “Yapın, gelin yapın. Biz bu yükün altını girmeye hazırız. Gelin köprüyü de yapalım, ikinci çevre yolunu da yapalım. Biz bu taşın altına değil başımızı bütün her şeyimizi koymaya hazırız. Şubat’ın ortasına doğru projelerimizi açıklayacağız” çağrısında bulundu.

TAŞIN ALTINA ELİMİZİ DEĞİL GÖVDEMİZİ KOYDUK
Türkiye Muharip Gaziler Derneği’nde konuşan Dağ, “Bizim insanımız konu vatan olunca bunu her şeyi yola revalık oluyor. Vatandaşımız bu anlamda hayatının bir döneminde bunu kendine kendi hayatını ortaya koymuş ve ölürsem şehit, kalırsam gazi diyerek yola çıkmış… Bu kapsamda derneğinizi ve sizleri gerçekten kıymetli buluyoruz. İzmir'de önemli bir yer. Türkiye tarihinde iş birliğinde önemi çok büyük. Özellikle Kurtuluş Savaşı'nda ilk kurşun atılmasıyla birlikte gerçekten tüm ülkede yeniden ayağa kalkmıştır. İlk başarı şartlarından biri olmuştur bir iş. Bu açıdan İzmir'de dört buçuk milyon hemşehrimizle vatan, millet, bayrak, ezan söz konusu olduğunda yüreğimizin birlikte çarptığından hiç şüphemiz yok. Dolayısıyla bu bizim gurur duyma açısından önemli noktalarımızdan biri diye düşünüyorum. Diğer taraftan 'Biz İzmir' kampanyamıza başlarken buraya gelince aklıma geldi. Biz bu şekilde iz bıraktık demiştik. 12 yıl milletvekilliği yapmıştık. Bunu herhalde en büyük şanslarından biri de sizlersiniz. İzmir'in her köşesinde iz bıraktık derken aslında bunları karşıladık. Yani İzmir'de bizimle diyaloğa geçen her kişiye siyasal görüşüne hiç bakmadan aklımızda, fikrimizde, mantığımızda ve kamu yararına bu iş uyuyor dediğimizde çözmek için mücadele verdik. Kısa vadede çözdük, orta vadede çalışıyoruz, uzun vadede çözdük. Bundan sonra da aynı noktada nasıl bu şehrin her yerinde bir izimiz var. Biz büyükşehir belediye başkanı olduktan sonra da bu şehrin her köşesinde her hanesinde iz bırakacağız. Yani biz sadece klasik bir büyükşehir belediye başkanlığı değil, yolu da yapacağız, köprüyü de yapacağız, kentsel dönüşüm yapacağız ama bunun yanında her hanede mutlaka bir eserimiz olacak. Her hanenin yaşamış olduğu kendi içindeki problemleri çözmek için başlar. Yani belediyeciliğin yanında sağlık torbası sağlık sorunuyla engellisi varsa engellisiyle çocuğun bir ihtiyacı varsa çocuğun bir ihtiyacıyla, kadının bir ihtiyacı, ailesi bir sorunu varsa onunla… Yani biz kesinlikle bu şehirde klasik belirli hizmetleri yapacağız. O bir tarafa ama bunun yanında insanlara direkt dokunacak, kalbine girecek işler yapacağız. Buraya gelince de bunu hissettik.  Biz aile anlayışını büyükşehir belediye başkanı olduğumuzda da sağlayacağız. Yani İzmir'deki 4,5 milyon hemşehrimiz çok daha huzurlu, çok daha mutlu, çok daha kendini emin; onun hayatıyla ilgilendiğini hissedecek şekilde bir durum içinde olacak. Yani bizim dört evladımız var. Dört evladımıza nasıl bakıyorsak İzmir'in evlatlarına da aynı baktık, bakacağız. Daha çok bakacağız. İmkanımız bu anlamda daha çok olacak. Daha çok buraya konsantre olacağız. Bunun için de inşallah bir yola çıktık, güzel bir yola çıktık. Bu yolda hep birlikte adım alacağız. Rabbim yar ve yardımcımız olsun. İzmirimizin çok şeye ihtiyacı var. Bizler taşın altına sadece elimizi değil tüm vücudumuzu koymaya hazırız” ifadelerini kullandı.