GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
24 Ocak 2024 Çarşamba 08:52

Büyükşehir aday adayı Sertel, AK Partili Dağ’a sordu: Kemeraltı şimdi mi aklına geldi?

CHP’li İzmir Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı Atila Sertel, AK Parti adayı Hamza Dağ’ın  Kemeraltı’nı ziyaret etmesini eleştirdi. Sertel, “İkimiz de milletvekiliyken, gel Kemeraltı’nı birlikte gezelim, çağrısında bulundum, gelmedi. Hamza Bey’e sormak isterim; 12 yıldır uğramadığın Kemeraltı’nı gezmek, Belediye Başkan adayı olunca mı aklına geldi?” dedi.

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ – CHP İzmir geçmiş dönem Milletvekili ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı Atila Sertel, vekilliği döneminde Kemeraltı’nı birlikte gezme davetinde bulunduğu AK Parti’nin İzmir Büyükşehir adayı, eski vekil Hamza Dağ’ın tarihi çarşıyı gezmesine tepki gösterdi. Sertel, Dağ’a, “Tüm çağrılarıma, davetlerime rağmen 12 yıl Kemeraltı’na uğramayan Hamza Dağ, Belediye başkan adayı olunca Kemeraltı’nı hatırlamış. Kemeraltı’nı gezmek, şimdi mi aklına geldi? Kemeraltı’nı, belediye başkan adayı olunca mı hatırladın?” sözleriyle yüklendi.

HAMZA DAĞ DA AĞABEYLERİ GİBİ BAŞARISIZ OLACAK
Sözlerine, Hamza Dağ’a çıktığı yolda başarılar dileyerek başlayan Atila Sertel, “Ancak Hamza Bey de Büyükşehir’e başkan adayı olan büyükleri Binali Yıldırım gibi, Nihat Zeybekci gibi başarısız olacaktır. Bundan en küçük bir şüphem yoktur” dedi. Sertel, geçmiş dönemde Hamza Dağ’a defalarca Kemeraltı’nı birlikte gezme teklifinde ve davetinde bulunduğunu hatırlatarak şunları söyledi:

“İkimiz de milletvekiliyken, Kemeraltı’nın sorunlarını, esnafın problemlerini dinlemek amacıyla birlikte Kemeraltı’nı gezmeyi teklif etmiştim. Özellikle pandemi döneminde esnafımız gerçekten çok zor durumdaydı ve gerekli yardımları siyasi iktidardan alamıyordu. Ben Kemeraltı’nı milletvekiliyken, Gazeteciler Cemiyeti Başkanıyken her zaman ziyaret eden, esnafla sohbet edip onları dinleyen bir insan olarak, SONSÖZ TV’de katıldığım programlarda, dönemin İzmir Milletvekili  Hamza Dağ’ı da Kemeraltı’nda gezelim çağrısında bulunmuştum. Esnafın sorunlarını dinlemesi, öğrenmesi ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’a iletmesi amacıyla bunda ısrar etmiştim. Tamam, gezelim, dedi ama bir türlü sözünde durmadı. Bir keresinde Cuma namazını birlikte kılalım, sonra Kemeraltı’nı gezelim, dedi; kabul ettim. Ama o gün Cuma namazına da icabet etmedi, yine birlikte gezemedik.”

TEK BAŞINA KEMERALTI’NDA GEZEMEZ, KAYBOLUR
Gazetecilerin yaklaşık 40 dakikalık Kemeraltı gezisinde Hamza Dağ’a eşlik etmesine izin verilmesine anlam veremediğini belirten Atila Sertel, eleştirilerini şu sözlerle sürdürdü:

“Duydum ki Hamza Dağ, Kemeraltı’nı nihayet ziyaret etmiş, yanında çok sayıda yakını ve AK Partililer varmış. Demek ki neymiş; Kemeraltı’nı gezmek için Büyükşehir adayı olmayı bekliyormuş. 12 yıl milletvekili olarak esnafın elini tutmayan Hamza Dağ, oy için esnafı hatırlamış. Biraz geç kalmadın mı? Hamza Dağ,  Kemeraltı’nı tam olarak bilmez, bilemez. Yardım isterse beni arayabilir. Kemeraltı’nda kaybolmaktan korktuğu için kalabalık bir partili grupla gezdiğini düşünüyorum. Ayrıca Hamza Dağ, AK Partili birkaç esnaf dışında bir yere gidemez. Gazetecilerin, 40-45 dakika Hamza Dağ’ı takip etmesine müsaade edilmiş, döner kesmiş ama sonrasında neler yaşandı, nasıl tepkilerle karşılaştı, gören bilen yok. Kendilerine sormak istiyorum; Kemeraltı’nı gezmek şimdi mi aklına geldi? Belediye başkan adayı olunca mı aklına geldi? 12 yıl AK Parti’nin milletvekiliyken Kemeraltı’na uğramayan Hamza Dağ’ın, Büyükşehir Belediye başkanı olmak için oy uğruna Kemeraltı’na girmiş olması, oradaki esnaf tarafından hiç de hoş karşılanmamıştır diye düşünüyorum.”

BEN DE ADAY OLURSAM, DAVETİMİ TEKRARLAYACAĞIM
Kendisinin hala aday adayı konumunda olduğunu hatırlatan Atila Sertel, “Nasip olur da İzmir Büyükşehir Belediye başkan adaylığım söz konusu olursa, iki başkan adayı olarak birlikte Kemeraltı gezmek isterim. O zaman kendisini yine Kemeraltı’na davet edeceğim” dedi ve ekledi:

“Ben aday adayıyken, Hamza Dağ adayken birlikte gezersek, adil olmaz. İkimiz de milletvekiliyken madem birlikte gezemedik, o halde ikimiz de başkan adayı olursak, o zaman gezebiliriz inşallah. O zaman halkın, esnafın kime sevgi gösterisinde bulunduğunu, kimi eleştirdiği görürüz. Emeklilerin, esnafın perişan olduğu, insanların geçim sıkıntısından ne yapacağını bilemez hale geldiği bir dönemde Hamza Dağ’ın adaylığını şanssızlık olarak görüyorum.”