GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
24 Eylül 2024 Salı 13:02

'İmamoğlu'na kumpas kuruldu, tetikçisi Soylu'

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na siyasi yasak tartışması ile ilgili konuşan CHP lideri Özgür Özel, "İmamoğlu'na kısıtlama getirmek için kumpas kurmuşlar. Bu kumpasın tetikçisi Süleyman Soylu" dedi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Sosyalist Enternasyonel Başkanlık Kurulu toplantısına katılmak üzere bugün ABD’ye hareket etmeden önce, havalimanında açıklama yaptı.

Özel "İsrail'in son günlerde arttırdığı saldırgan tutumu, birinci gündem maddemiz. Ayşenur Ezgi Eygi’nin katledilmesiyle ilgili ABD'nin kendi vatandaşına sahip çıkması noktasında çağrımızı yapacağız. Ve tabii ki Türkiye'nin AB'ye tam üyeliği konusunu da gündeme getireceğiz" diye konuştu. 

KARAR ÇIKARSA GERİ DÖNERİM 

Özel şunları söyledi:

"6 genel başkan yardımcımızı görevlendirdik, toplantı yapılacak bu konuda. İBB Başkanımız da toplantının bir kısmına katılacak. Dün akşam kendisiyle görüştük, değerlendirme yaptık. Olmayacak bir şeyi olacakmış gibi kimse kabul ettirmeye çalışmasın. Süleyman Soylu Ekrem İmamoğlu'na ahmak dedi, Ekrem Bey de ona hiç terbiyesini bozmadan sensin dedi. İşi ondan sonra YSK'ya çektiler. Bir kere Süleyman Soylu hepimizin gözünün içine baka bakla ahmak dedi mi demedi mi? Ekrem Bey'in söylediğini YSK'ya söyledi diyerek ceza vermeye kalkıyorlar. Böyle bir saçmalık, fütursuzluk, böyle bir şuursuzluk yok. Ben Türkiye'ye bu ayıbı bir daha yaşatacaklarını düşünmüyorum. İstanbul seçmeni zaten bunları çok ağır cezalandırmadı mı? Millet demokrasi tokadı attı, böyle şeyleri sevmiyor millet. Ekrem İmamoğlu'na bir kısıtlama getirmek için kumpas kurmuşlar. Bu kumpasın tetikçisi, piyonu Süleyman Soylu, icracıları zaten herkes biliyor. Böyle bir şey yok. Geçen seferki demokrasi tokadından ders almadıysanız, millet bunun çok daha şiddetlisini uygular. Kendilerine de Türkiye'ye de kötülük olur. Eğer biz ABD'deyken böyle bir karar çıkarsa geri döneriz. Ben öyle bir güne uyanacağımızı düşünmüyorum"