GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
24 Eylül 2024 Salı 10:29

AK Partili İnan'dan erken seçim yorumu: Vatandaşın gündeminde yok!

AK Parti İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan, AK Parti’nin ve vatandaşın gündeminde erken seçim olmadığını, erken seçimi dillendiren CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in, koltuğu kaybetme endişesi içinde olması nedeniyle bu konuyu tartışmaya açtığını öne sürdü. İnan, “2021’de de erken seçim deyip durdular ama seçimi 2023’te yaptık. Erken seçim yok” ifadesini kullandı

EGEDESONSÖZ – AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı ve İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan, SONSÖZ TV’de gündeme dair önemli değerlendirmelerde bulundu. Gazeteci Fatih Yapar’ın sorularını yanıtlayan İnan, Gençlik Kolları’nın kongre sürecinden erken seçime kadar çeşitli konularda bilgiler aktardı.

2023 VE 31 MART SEÇİMLERİNDEN ÖNEMLİ SONUÇLAR ELDE ETTİK
AK Parti Gençlik Kolları ilçe kongrelerinin 20 Ekim’de başlayacağını açıklayan Milletvekili Eyyüp Kadir İnan, teşkilatta gençleşme çabalarını anlattı:

“Kongrelerimiz hayırlara vesile olsun. AK Parti, Türkiye’nin dört bir yanında tüm temsil makamlarını kongreyle seçen ve bu kongrelerde sokak ne istiyorsa onu yansıtmayı fırsat bilen yegane siyasi hareketlerden bir tanesi ve en güçlüsüdür. 2023 seçimlerinde elde ettiğimiz çok önemli sonuçlar aldık. Hiç şüphesiz 31 Mart seçimlerinden de elde ettiğimiz neticeler var. Bunları önümüze koyarak milletimiz, hangi ilçede, hangi ilçe bizden nasıl bir beklenti içinde bir temsil istiyorsa kongrelerimizde de o şekilde bir temsil düzeni olacaktır. Burada AK Parti’yi güçlü kılan, partimizin seçimlerden başarıyla çıkmasında en önem pay, teşkilatlarımızındır. Partimize gönül vermiş, yıllardır partimizin yükünü taşımış tüm teşkilat mensuplarımıza sonsuz teşekkürler ediyoruz. Ak Parti, milletin partisidir. Milletin hamurunun yoğrulduğu bir partidir. 8. Olağanüstü kongremizi de Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde, sosyolojiye kayıtsız kalmadan gençleştiğimiz bir dönem olacak. Önümüzdeki 2027 ve 2028 seçimlerinin taşıyıcısı bir kongre süreci olacak. Önümüzdeki hedeflerimizi gerçekleştireceğimiz kadrolarımızı bu kongrelerde inşa edeceğiz. AK Parti, reformların, yeniliklerin partisidir. Türk siyasetinde de yeni olan, reforma tabii tutulacak her konuyu AK Parti ele alır ve uygulamaya koyar. AK Parti, akıllı telefon gibidir. Sürekli yazılım güncellemesi yapan bir siyasettir. Bizi farklı ve güzel kılan da kongrelerimizde yaptığımız en hızlı güncellemesinin yaşandığı süreçte oluyor. Demokrasi şöleni şeklinde geçiyor. Gençlik kollarında benim yaşım doldu. 14 yıllık bir çalışmanın, hizmetin sonuna doğru geliyoruz. Hamdolsun, İzmir’de, İzmir sokaklarında siyaset yaparak başladığım Gençlik Kolları sorumluluğunu bu mutfakta Gençlik Kolları Genel Başkanı olarak sona erdireceğiz. Bu benim için ayrı bir onur, ayrı bir gururdur. Özellikle İzmir Gençlik kollarında yaptığımız çalışmalardan tutun genel merkezde yaptığımız siyasete kadar, Türk siyasetine katkıda bulunduğumu düşünüyoruz. Gençlik kongrelerimizi Nisan sonuna kadar gençlik kolları kongrelerimizi tamamlamayı hedefliyoruz. Türkiye’de gençlerin aktif siyasete katılımıyla ilgili bu kongre dönemi, bizim önem verdiğimiz bir süreç olacaktır.”

ÖNEMLİ OLAN, MİLLETİMİZİN BİZDEN NE İSTEDİĞİDİR
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın il ve ilçe başkanlarıyla ilgili olarak “Yorulanlar bıraksın” sözünü değerlendiren AK Parti İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan, “Kongre, yenilenmek, tazelenmek demektir. Şunu unutmamak lazım; AK Parti’de bayrağı devredenle bayrağı devralan aynı istikametin, aynı menzilin yolcusudur. Bu yolculukta her bir emektarımıza çok yoğun bir şekilde ihtiyacımız var. Bayrağı kim daha iyi bir şekilde taşıyacaksa, ona da ihtiyacımız var. Her zaman olduğu gibi kongrelerde, AK Parti bayrağını daha iyi taşıyacak olanlara destek, bizim geleneğimizde vardır. Yine aynısı olacaktır. Kongrelerde genel merkezimizin çok iyi bir temayül süreçleri oluyor. Bizim için önemli olan milletimiz bu temayül süreçlerinde bizden ne istiyor, ona bakıyoruz” dedi.

ÖZEL ERKEN SEÇİM İSTİYOR, ÇÜNKÜ KURULTAY ENDİŞESİ YAŞIYOR
“Vatandaş erken seçim bekliyor mu? Size bu soruyu soranlara ne cevap veriyorsunuz?” sorusuna Milletvekili Eyyüp Kadir İnan’dan şu yanıt geldi:

“Özellikle belirtmek isterim ki, sokakta, vatandaşlarımızın asla bir erken seçim beklentisi yok. Seçimden daha yeni çıktık. Yerel seçim daha altı ay önce yapıldı. Bu, eski Türkiye’nin eski siyasi geleneklerinin alışkanlıklarıdır. İcracı yönü olmayanlar, sürekli erken seçim tartışmalarını gündemde tutmaya çalışarak, kendi siyasi tabanlarını ve gruplarını konsolide etmeye çalışıyorlar. Biz bunu altılı masa hikayesinde gördük 2021 yılında. Başladılar erken seçim tartışmasına ama biz seçimi 2023 yılında yaptık. Türkiye’de artık demokrasi kültürü ve seçimlerin zamanında yapılması, ülkemizin hak ettiği bir düzendir. Bugünkü erken seçim tartışmasının neden yapıldığını anlıyoruz. CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in çok ciddi biçimde kurultay endişesi var. Cumhurbaşkanı adayı yaptıkları kişiyi, kahkahalarla kongrede gönderdiler. Kemal Kılıçdaroğlu’ndan aldıkları o kongrenin, hangi belediye başkanının sponsorluğuyla gerçekleştiğini de tüm Türkiye çok iyi biliyor. Bu erken seçim tartışmasında, yeni bir kurultayda böyle bir risk olursa, koltuğu kaybedebilirim endişesi taşıdığını biz görüyoruz. Onlar da biliyor ki, CHP kurultayları artık sponsorlar yarışına dönecektir. Türk siyasetine her türlü sıkıntılı durumu zaten CHP kazandırdı. Kongrelerin de belediye finanse edilmesi olayını 100 yıllık partiye  karıştıranlar da bunlar oldu. Erken seçim tartışması, sadece CHP içindeki koltuk yarışından kaynaklanmaktadır. Biz de sokaktaki vatandaş da erken seçim düşünmüyoruz.”

CHP’DE KİMİN EŞBAŞKAN, KİMİN GENEL BAŞKAN OLDUĞU BELLİ DEĞİL
CHP kanadında Cumhurbaşkanı adaylarının konuşulmaya başlandığını, Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş isimlerinin öne çıktığını belirten İnan, “Biz kendi işimizle ilgileniyoruz. Bu konuda CHP’nin kendi iç dinamiklerinde neler olduğu bizi ilgilendirmiyor. Kimin eşbaşkan, kimin genel başkan olduğu belli değil. Bu da zaten kamuoyunda güven tartışmalarına yol açmış durumda. Her partide arka plan diplomasisi olduğunda partinin içinde çürüme başlar. Siyaset, şeffaf alanda yapılan bir şeydir. CHP’de bunu göremiyoruz. Bizim gündemimiz Cumhuriyet Halk Partisi değil. Biz şu önümüzdeki 4 yılı nasıl geçiririz, ona kafa yoruyoruz” dedi.

4. MADDEYİ TARTIŞARAK, YENİ ANAYASANIN ÖNÜNE BARİKAT KURMAK İSTİYORLAR
İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan, Anayasa’nın 4. Maddesinin değiştirilmesiyle ilgili söylemleri de değerlendirdi:

“Sayın Cumhurbaşkanımız bu konuda gereken cevabı çok net bir şekilde verdi. Bizim böyle derdimiz yok. Anayasanın ilk 4 maddesi için Türkiye’de hiçbir tartışma söz konusu değil. Bunlar bayatlamış tartışmalardır. Ne zaman biz yeni Anayasa istesek, yeni bir Anayasaya talep oldu, bu konu gündeme gelir. Üniversite yıllarımdan beri ben bunu her görüyorum. Anayasanın diğer maddeleriyle ilgili vatandaşımıza sunmak istediğimiz konular olabilir, tamamen bunun derdindeyiz. Yeni anayasayla ilgili çalışmaları dinamitlemek isteyenler, hemen ilk 4 madde üzerinden tartışma başlayarak, yeni anayasanın önüne barikat kurmak istiyorlar.  AK Parti’nin duruşu da görüşü de nettir. Türkiye, kendi iradesiyle kendi hükümet sistemini değiştirmiştir. Bu, dünya demokrasilerinde nadir görülen bir şeydir. Bu millet, yeni anayasayı fazlasıyla hak ediyor.”

BÜLENT ECEVİT’TEN ÖRNEK VERDİ
“Geçenlerde Bülent Ecevit’in bir kitabını okudum. O kitapta dikkatimi çeken bir anekdotu paylaşmak isterim. Ecevit, gazetecilik yıllarından itibaren anayasa çalışmalarının içindedir. Ecevit, cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili de değerlendirmeler yapıyor. Bugün cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili, eğitimle ilgili bölümde sanırsınız ki objektif bir şey var. Fakat Ecevit’in anılarını okuduğunuzda, arka planda bir vesayet olduğunu gördüm. Ecevit diyor ki, Celal Bayar, bir daha cumhurbaşkanı seçilmesin diye üniversite şartı konuldu! Ben lise mezunuydum, anayasa çalışmasında dile getiremedim; sanki ben cumhurbaşkanı olma hevesindeyim, gibi algılanmasın diye… Ama üniversite mezunu olma şartının koşulmaması, bunun da kaldırılması lazım, diyor Ecevit anılarında… Baştan sona vesayet içeren hangi anayasa maddesi varsa, o maddeler üzerinde çalışılarak milletimize yeni bir anaya kazandırılması gerekiyor.”

KOOPERATİF MAĞDURLARININ YANINDAYIZ
İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı, kentsel dönüşümle ilgili kooperatifler hakkında soruşturma başlatmasıyla ilgili görüşlerini aktaran İnan, “O zaman o binayı mühürleyen belediye başkanı, bugün İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı. Konu yargıya intikal ettikten sonra milletvekili olarak bizim siyaseten görevimiz biter. Ciddi anlamda mağduriyetler var. Mağdurlarla yoğun görüşmelerim oldu. İşin garibi, CHP İl Başkanından tutun da pek çok kişi işin içinde. Rakamlar çok büyük rakamlar! İzmir’in çözüm makamında olan insanlar, o insanların mağduriyetini maalesef gideremiyor. Çok büyük vurgun iddiaları söz konusudur. İzmir kamuoyunun vicdanını rahatlatacak bir açıklama da yapılmadı. Mağdurlarımızın yanındayız” dedi.

HIZLI TREN, 2027-28 BANDINDA HİZMETE AÇILACAK
CHP’nin geçmiş dönem Milletvekili Kamil Okyay Sındır’ın, Aliağa-Bergama İZBAN Hattı, Halkapınar-Otogar metrosu, Ankara-İzmir Yüksek Hızlı Tren projeleriyle ilgili sorularını yanıtlayan Milletvekili İnan, “Kamil vekilime selamlarımı yolluyorum. Yüksek Hızlı Treni, 2027-2028 bandında hizmete açmayı planlıyoruz. Bu tarihi erkene çekmek için de Sayın Ulaştırma Bakanımız Abdulkadir Uraloğlu’nun çok büyük gayreti var. Aliağa-Bergama hattıyla ilgili iki ay önce bir görüşmemiz oldu. Konuyu detaylı biçimde tekrar ele aldık ve üzerinde çalışıyoruz. Belevi yolunda müteahhit kaynaklı duran yol çalışması tamamlanacak. Halkapınar-Otogar metrosuyla ilgili bilgiler bende değil, diğer vekillerimizde. Ulaştırma Bakanımız, Karayolları İzmir Bölge Müdürlüğünden geldiği için her şeyi biliyor ve çok hızlı sonuçlar alıyor” diye konuştu.

VATANDAŞ, BELEDİYE HİZMET BİNASINI NAVİGASYONLA BULUYORDUR HERHALDE!
AK Parti İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan, Basmane Çukuru ile ilgili olarak, Büyükşehir’in oradaki hissesine karşılık hizmet binasını yaptırması önerisiyle ilgili şunları söyledi:

“Basmane Çukurunun kentimize en yararlı biçimde değerlendirilmesinden yanayız. Belediyeyle anlaşma konusu, iki kurum arasında olan bir şey. Burada belediyenin alacağı karar önemli. Belediye binasını yapmak için oradaki hisseden elde edilecek gelire kalındıysa, ne diyeceğimi bilemiyorum. Büyükşehir Belediye başkanının takdiridir. Milletvekili olarak belediye hizmetlerinin nereden, hangi binadan yönetildiğini bilmiyorum. Vatandaş da işi düştüğünde ancak navigasyonla buluyor herhalde.  Belediyenin, bir hizmet binasını kente kazandırmasında fayda var.”