GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ender ALDANMAZ
YAZARLAR
1 Ekim 2017 Pazar

Göztepe yenilgiyi hak etmedi!

Sezon başından bu yanan oynadığı oyun ve aldığı skorlar ile sadece İzmir’de değil Türkiye’de sempati duyulan bir takım haline gelen Göztepe, ligin güçlü ekiplerinden Başakşehir karşısında ilk iç saha yenilgisini aldı ve 4 maçlık galibiyet serisini devam ettiremedi.

Süper Lig deneyimi olan oyuncularının yanı sıra Adebayor, Elia, Clichy gibi yıldız isimleri kadrosunu barındıran Başakşehir karşısında Göztepe’nin nasıl bir oyun oynayacağı ve alacağı skor merak konusuydu. Taraftar biletleri deyim yerindeyse yağmaladı ve 1 dakika gibi kısa sürede tükendi. 35 yıl sonra milli takıma seçilerek takımı gururlandıran Sabri’nin performansı da sporseverlerin merak ettiği konulardan biriydi.

Göztepe sahaya klasik 11’iyle çıktı. Orta sahada Rotman ve Selçuk defansa yakın oynarken Scarione, Castro ve Tayfur Bingöl, ileride Jahovic’i topla buluşturarak gol aradı. Sadece defansta sakatlık yaşayan Peybernes’in yerine Kosanovic monte edildi.

Kısaca toparlarsak;

-Başakşehir, yıldızlar topluluğu olsa da Göztepe’nin oyuncu topluluğu ondan aşağı kalır değil. Özellikle ikinci yarıda yapılan baskı ve girilen pozisyonlar değerlendirilebilseydi Göztepe’nin bu maçtan puan ya da puanlar alması içten bile değildi.

-Oyun özellikle ilk yarı tam bir orta saha savaşı şeklinde sürdü. Başakşehir, ilk yarıda ön tarafta yaptığı baskı ile Göztepe defansını hataya zorladı. Bir gol yan toptan gelirken diğer gol defans hatasından geldi. Başakşehir, ilk yarıda orta saha mücadelesinde Göztepe’den bir adım öndeydi. İstediği oyunu oynayarak skor avantajını da lehine sağladı.

- Göztepe ileride Scarione ve Castro’nun koşuları ile kanatlardan Tayfur Bingöl ile bekler Sabri ve Traore’nin bindirmeleriyle topu Jahovic ile buluşturmaya çalıştı. Ancak Başakşehir’in baskısı nedeniyle neredeyse ilk yarı pozisyon dahi bulunamadı.

HALİL BU TAKIMDA MUTLAKA 11’DE OLMALI
-Göztepe, ikinci yarıda ise silkindi, daha baskın oynadı ve topa sahip olarak pozisyon arayışlarına hız kattı. Halil’in oyuna girmesiyle ileride yaratıcılık arttı. Özellikle Traore ile Halil’in uyumlu oyunu dikkat çekti. Halil’in yaratıcı ve efektif oyun tarzı mutlaka bu takımda ilk 11’de olmasını gerektiriyor. Tayfur’da son iki maçta yaşanan düşüş dikkatlerden kaçmıyor.

- Jahovic istediği toplarla buluşamasa da rakip defansı sürekli tehdit etti. Bu maçı da boş geçmedi.

- Peybernes’in sakatlığında forma giyen Kosanovic takımın temel direği Kadu’nun yanında oyun olarak sırıtmasa da ikinci goldeki büyük hatası skoru doğrudan etkiledi.

- Göztepe’nin 8 maçlık zorlu fikstürden koparabileceği puanlar çok önemli. Özellikle 6 maçlık periyotta inanılmaz işlere imza atan ve maçın son dakikasına kadar gol kovalayan Göztepe’nin Başakşehir’den puan koparamaması ne futbolcuların ne de taraftarın içine sinmedi.

BAZI MAÇLAR ATATÜRK’TE OYNANMALI
-Bir diğer konu Bornova Stadı, Göztepe’ye yetmeyişi. Tribündeki taraftar kadar maça gelmek isteyen büyük bir taraftar kitlesi var. Bir çoğunuz itiraz edecektir ancak daha fazla taraftarın tribüne çekilmesi için Başakşehir gibi zorlu maçlarda Atatürk Stadyumu tercih edilmesi gerekir. Bu şekilde devam ederse taraftarlar arasında bilet kavgası çıkması içten bile değil.

-Göztepe’nin artık ligin başlangıcında ‘kümede kalma’ gibi mütevazi düşünceden sıyrılması gerekiyor. Başakşehir, maçı mutlaka telafi edilebilir. Bu maçtan ders çıkarılarak haftaya bir diğer yıldızlar topluluğu Antalyaspor deplasmanından galibiyetle dönülmesi sürpriz olmayacaktır.