GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ender ALDANMAZ
YAZARLAR
27 Ağustos 2017 Pazar

Hayata dönüş!

Göztepe, son iki maçta yaşanan puan kayıplarını telafi etmek için mutlak galibiyet parolasıyla çıktığı Trabzonspor maçında 3 puanı 3 golle bularak Milli maç arasına moralli girdi.

Sezona iç sahada seyircisiz oynama dezavantajıyla başlayan Göztepe, deplasmanda Kayserispor’a karşı oynadığı kadroda bazı değişikliklere gitti. Yeni transfer Traore sol beke monte edilirken Tayfur Bingöl sürprizi yaşandı. Kayseri deplasmanının başarılı ismi Halil kulübeye çekilirken geçen sezon hücum hattının önemli oyuncusu olan Tayfur, ilk 2 maçta sadece 10 dakika almasına karşın direk ilk 11’de başlaması sürpriz oldu.

Segbefia ve Ömer Şişmanoğlu’nun kadroya girmemesi kafalarda soru işaret yarattı. Kaleci Beto’nun maç öncesi sakatlanması ise maç öncesi moralleri bozan etkendi.

Göztepe’nin ilk 11’inde 3 oyuncu dışında kadroda herhangi bir rotasyon olmadı. Trabzonspor’da sezona oldukça formda başlayan Burak Yılmaz’ın olmaması Göztepe için önemli bir avantaj sağladı.

Göztepe maça Kayseri maçının aksine önde Adis Jahovic, Ghilas ve sağdan Tayfur ile baskı kurarak Trabzonspor defansında gedikler açmayı amaçladı. Yapılan baskı meyvelerini verdi ve daha ilk dakikada direkten dönen top maçın oldukça çekişmeli geçeceğini gösterir nitelikteydi.

GÜNAY KALDIĞI YERDEN…
Göztepe için ilk 10 dakikada işler yolunda giderken takımın en zayıf halkası olan ve Beto’nun yerine kaleye geçen Günay, geçen sezon kaldığı yerden devam etti. Günay, 35 metreden gelen şutu izlemekle yetinince istenmeyen bir skor ortaya çıktı. Golün şokunu atlatan Göztepe, 2 net gol pozisyonundan daha yararlanamazken Tayfur’un şutuyla eşitliği sağladı. Baskıyı daha da arttıran Göztepe, ikinci golü penaltıdan buldu. Göztepe, bulduğu iki pozisyonu daha gole çevirse belki de maçı erken koparabilirdi.

Ancak ilk yarının bitmesinin az bir süre kala Günay’ın ikramı yeniden skoru eşitledi ve Trabzonspor’u maça ortak etti.

3. LİG'DE OYNAR
Trabzonspor, ilk yarıda Göztepe karşısında gol pozisyonu bulamazken geçen yıl saç-baş yolduran ve 3. ligde oynayabilecek kapasitede olan kaleci Günay, bir kez daha Göztepe formasını kaldırabilecek bir oyuncu olmadığını gösterdi. Ceza sahasına gelen her top yürekleri ağza getirdi.

İkinci yarıda baskılı oyununu devam ettiren Göztepe, pozisyonlara giren taraftı. Önden hazırlanılmış olan bir duran top organizasyonuyla öne geçen Göztepe, 3-2 öne geçmesine karşın 4’ü aradı ve pozisyonlara girdi. Trabzonspor’un beraberlik için yüklendiği dakikalarda kontra ataktan kaçan pozisyonlar gol olabilse maç çok daha farklı bir skorla bitebilirdi.

Göztepe'nin en dikkat çeken yönü ise hiçbir biçimde oyundan düşmemesi ve maça kafaca ve ruhça iyi hazırlanmış olmasaydı. Çok arzuladı ve hakettiği 3 puanı cebine koydu.

KADU HATASIZDI
Göztepe’de defansta Kadu hatasız oynadı. Peybernes ise yaptığı pas hatalarıyla takıma henüz adapte olamadığı gözlendi. Rotman ve Andre Castro, orta sahada Göztepe’nin sigortası olurken Scarione, adeta ruh gibiydi. Ek olarak Rotman’ın yanına defansif özellikli bir oyuncunun oynaması Trabzonspor’un ortadan gelen varyasyonlarını önleyici bir tedbir olabilirdi.

Adis Jahovic ise halen istenilen seviyede olmasa da yaptırdığı penaltı va attığı golle takıma büyük katkı sağladı.

Tayfur, maça kötü başlamasına karşın kısa sürede kendini topladı ve kalitesini gösterdi. Tamer Hoca'nın kendine verdiği şansı iyi değerlendirdi. Trabzonspor’u sağ kanatta zorladı, Sabri ile uyum içinde oynadı. İlk maçına çıkan sol bek Traore ise kaliteli bir isim olduğunu gösterdi.

SESSİZ KAHRAMAN SABRİ
Bir parantez de maçın gizli kahramanı Sabri’ye. Sabri 3. Golün hem mimarı olurken son dakikada çizgiden çıkardığı topla takımına adeta hayat verdi.

Göztepe, aldığı 3 puan ile üzerindeki baskıyı attı ve seyircisiz oynadığı iki çok önemli maçtan 4 puan çıkararak adeta hayata döndü. Seyircisinden yoksun Göztepe’nin iç sahadaki iki zor maçtan 4 puan çıkarması ve umut vaad eden oyunu ile seyircisi ile rakiplerinin kabusu olacağını gösterdi.

Sezon hazırlıklarına geç başlayan ve yepyeni bir kadro kuran Göztepe için milli maç arası eksikliklerin kapatılması için büyük bir şans olacaktır.