GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ender ALDANMAZ
YAZARLAR
24 Eylül 2017 Pazar

Amatörden Süper Lig'de zirve yoluna...

Göztepe’nin Süper Lig serüveni hayal gibi bir başlangıçla devam ediyor. 7-8 yıl önce “Fenerbahçe’nin galibiyeti Göztepe’nin işine yarayacak” dediğinde buna kim inanırdı ki...

Dün akşamki İstanbul derbisinde Fenerbahçe’nin Beşiktaş’ı 2-1 yenmesi Göztepe’nin üst sıralarda kendisini var etmesi için büyük bir avantaj yarattı. Bir maçı eksik olan Galatasaray ile aynı puana sahip Beşiktaş’ın 3 puan arkasında olan Göztepe’nin Sivas deplasmanından çıkaracağı puan ya da puanlar hem oyuncu grubunu hem de camiayı ateşleyecekti.  

Ve Göztepe, sonuna kadar hak ederek aldığı galibiyetle yüksek bütçeli takımlarının pabucunu dama atacağını şimdiden gösterdi.

Gelelim maçın kritiğine…

Göztepe’de Gençlerbirliği ve kupadaki Batman Petrolspor maçlarında vasatı geçemeyen Gouffran kulübeye çekilirken orta sahaya defansif orta saha özelliği olan Rotman monte edildi. Kalabalık biçimde topun arkasına geçen ve Demir Grup Sivasspor’un orta sahadaki oyununu bozarak kanatlardan Sabri ve Troere’nin bindirmeleriyle ileri çıkışlar yapan Göztepe, maça iyi başlayan taraftı.

Göztepe, baştan sona üstün oynadığı maçta Castro, Scarione, Rotman ve Selçuk’lu orta sahası ile iyi pas trafiği yaparak adeta Sivasspor’a top göstermedi. Ancak Sivasspor, Kone ve Bifoume gibi hızlı hücum oyuncuları oyuna dengeyi getirdi. Duran toptan yenilen talihsiz gol, birden oyunun rengini değiştirdi. Sivasspor’un 20. Dakikada bulduğu pozisyon golle sonuçlansa Göztepe’nin umulmayan bir sonuç ile karşılaşma olasılığı içten bile değildi.

6-7 OLABİLİRDİ
Kendi kalesine golü atan Adis Jahovic, bunun adeta acısını çıkarırcasına ileride Sivas, savunmasını bunaltmaya başladı. Buna orta saha ve kanatlardan da yanıt gelince Göztepe’nin bu maçı rahat kazanacağına olan inanç atrtı ve ilk yarı bitiminde Jahovic’in golleriyle skor tablosu 2-1’i gösterdi.

Göztepe, 10 kişi kalan rakibi karşısında penaltıdan yine Jahovic’in golüyle farkı 2’ye çıkardı ve oyunu rölantiye aldı. Ani kontra ataklardan gelen pozisyonlar gol olsa Göztepe, 6-7’yi bulabilirdi.

Son bölümlerde gelen Sivasspor’un golü heyecanı daha da arttırdı. Ancak Göztepe, soğukkanlı oyununu sürdürdü ve deplasmanda 3 puanın sahibi oldu.  

JAHOVİC PARLIYOR
-Maça hiç kuşkusuz Adis Jahovic damga vurdu. Kendi kalesine gol atsa da moralini bozmadı, attığı 3 golle takıma hayat verdi. Şimdiden 6 gol, 1 asistlik performansa ulaşan Jahovic, ligin parlayan yıldızlarından oldu. Jahovic, her geçen gün futbolunun üzerine koymaya da devam ediyor.

-Takımın diğer başarılı ismi Sabri ve Traore’ydi. Göztepe’nin orta sahadaki baskısına yaptıkları driplinglerle cevap verdiler ve takımı ileriye taşıdılar. Sabri ilk golde, Traore ikinci golde katkı koyan isimlerdi. Kanatta Tayfur ile uyumlu oynanan futbol, skora direk etki etti.

-Andre Castro, takımı sırtlamaya devam ediyor. Castro, lider özelliği ile orta sahada pas akışını sağlarken bu maça da asistiyle damga vurdu. Scarione, orta sahada dinamo gibi çalıştı.

-Rotman ve Selçuk ise kurdukları baskı ile Sivasspor’un orta sahasındaki dayanışmasını bozdu. Adeta kusursuz oynadılar.

-Kalede Beto ise vazgeçilmezliğini bu maçta da kanıtladı. Önde Peybernes ve Kadu kusursuzdu. Selçuk ve Rotman’lı bir orta saha ile kolay kolay geçilmez olduklarını gösterdiler.

Göztepe, pas yapmayı seven orta saha grubu ile defans ve ileri uç uyumunu çok iyi yakaladı. Açık söylemek gerekirse bu takım ligdeki her takımı yenebilir. Göztepe, iyi oyununun yanı sıra tribünü ile de lige büyük heyecan ve renk katacağını tüm Türkiye’ye gösteriyor.

Göztepe, ligi iyi bilen Süper Lig oyuncularından kurulu kadrosu ile güven veriyor. Büyük bütçelerle kurulan İstanbul takımlarına ise Anadolu’dan tek başına kafa tutuyor.

Sonsöz: Amatörden Süper Lig’de zirve yoluna varan bu serüven sezon sonunda nasıl biter bilinmez. Ama bu gurur tablosu Göztepe’ye bir yıl yeter.