GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Oya DEMİR
YAZARLAR
27 Aralık 2015 Pazar

Geleceğe yolculuk

''Bu dünyada ilerleyen kişiler, kollarını sıvayıp istedikleri ortamı arayan, bulamayınca da yaratan kişilerdir.'' Bernard Shaw

Hızla değişen teknoloji, sosyal, kültürel ve ekonomik gelişmeler ancak insana dokundukça bir kenti ve ülkeyi geleceğe taşır. Değişimin ve gelişimin odak noktasında insan olmadıkça, hedeflenen başarının gelmesi ise, ne yazık ki mümkün değildir. Ancak içten başlayan değişim; bir noktadan daha yüksek bir noktaya, zirveye hızla ulaşmanın en önemli adımıdır. 

TÜGİAD Ege Şubesi liderliğinde; İzmir’in eğitim, sağlık, turizm, tarım, bilişim ve inşaat sektörlerinde başlatılan İzmir 2030 Kentsel Vizyon Yolculuğu’nun ilk adımı olan ‘Türkiye’nin II. Büyük İş Merkezi İzmir‘ Paneli’nin, önemli pek çok ilki içerisinde; bence; en çok öne çıkan kısmı ‘değişimin içeriden’ başlatılmasının ilk adımı olmasıdır. 

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu tarafından kapanış konuşması yapılan panelin moderatörlüğü Prof. Dr. Emre Alkin tarafından gerçekleştirilirken; Esbaş CEO'su Faruk Güler, Akfen Holding Yönetim Kurulu Üyesi Selim Akın, Ontan Grup Yönetim Kurulu II. Başkanı Taner Akçınar, Folkart A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, Kavuklar G.Y. Yönetim Kurulu Başkanı Metehan Kavuk, Miray İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Haydar İnaç, Dere Grup Genel Müdürü Bora Turan, MŞB İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Ş. Baran, ATEK Yapı A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Tolga Duğles konuşmacı olarak katıldı.

Swissotel Büyük Efes Kongre Merkezi’nde; İzmir’de alışılmışın dışında; oturacak yer kalmayacak kadar dolu salonda, yaklaşık 3.5 saat aralıksız süren panelde; birbirinden değerli panelistler; İzmir’in dününü, bugününü ve geleceğini ilgi ile izleyen konuklarla paylaştılar. 

2030’da İzmir’i nelerin bekleyebileceğinin çok ötesinde, fikirlerin paylaşıldığı bir panelin çok ama çok ötesinde, ortak hedeflerin, yaşadığın kente artı değer katmanın, insana dokunmanın, sadece yapılarla değil kentin kültürü, sanatı, eğitimi, sağlığı, ekonomisi ile bir bütün olduğunun ve hepsinden ötesi gerçekten istenirse yapılabileceğinin, değişimin yaşayanlar tarafından gerçekleştirilebileceğinin bir göstergesidir İzmir 2030 projesi.

Pek çok açıdan zor geçen 2015 yılının son günlerinde; İzmir’de farklı hissedilen ve yaşanan; işsizlik, beyin ve emek göçü, büyüme oranında düşüş, ulaşım, kentsel dönüşüm ve hepsinden önemlisi belirsizlik gibi pek çok sorunun çözümüne dair bir umudun olduğunun göstergesidir İzmir 2030 Projesi. 

Bir kentin 2030 vizyonunu düşünmek, planlamak için adım atmak ve bunu bir stratejik yol haritasına dönüştürmek için farklı sektörlerden paydaşları, aynı hedef etrafında birleştirmek; ancak ve ancak gerçek bir kentlilik bilinci ile ortaya çıkar. Bu açıdan bakıldığında sivil toplum örgütlerinin son yıllarda dünyanın geleceği üzerinde daha fazla söz sahibi olmaya başlamasının öneminin bir göstergesidir İzmir 2030 Projesi.

Her şeyden önemlisi ise; TÜGİAD Ege Şubesinin büyük bir misyon yüklenerek ilk tohumunu attığı İzmir 2030 projesi bir gelecek yolculuğudur. Ve bu umut dolu yolculuk için, çocuklarımızın, torunlarımızın, geleceği için; İzmir’de yaşayan, İzmir’e aşık olan, hayatına İzmir dokunmuş her bireye bu misyona destek olmak gibi çok büyük bir görev düşmektedir. 

Umut, sevgi ve barış yılı olsun 2016.