GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Tayfun MARO
YAZARLAR
29 Kasım 2017 Çarşamba

Aklımda abuk sabuk sorular…

Davanın adı; Amerika Atilla’ya Karşı… Neden, davanın adının “Amerika Türkiye’ye Karşı” gibi anlaşılması için iktidar çevreleri bu kadar çaba sarf ediyor?

ABD’de görülen davanın merkezinde yer alan İran, zanlıları kendisi yargıladı. Fransız bankası BNP’nin yargılanmasını Elysée Sarayı milli bir mesele olarak görmedi. Türkiye neden kendi zanlılarını yargılamaktan uzak durdu?

NATO-Pentagon hattında gerilen Türkiye, Beyaz Saray’da Trump ile stres atarken nasıl bir iletişim sorunu yaşıyor ki ikide birde Türkiye tekzip ediliyor?

Rusya ile ABD arasında Suriye ve Esad yönetiminin geleceğine dair nasıl bir mutabakat gerçekleşti ki gerek Türkiye gerek İran Putin’in koltuğunun altına girdi?

Sanayi üretimi ikibinli yıllar boyunca geriledi, tarım politikası çökmüş durumda, hayvancılık zaten batık, turizm gelirleri geriledi, bilişimde ülke nal topluyor, ihracatta ithalat payı çok yüksek, dış ticaret açığı sıkıntılı… Hal böyle iken, ekonomik göstergelerin hatırı sayılır bir kısmı neden iyi?

15 Temmuz kalkışmasından sonra Ulusalcılar, Avrasyacılar, milliyetçiler ile FETÖ’ye karşı kader birliği yapan Erdoğan’ın islamcı kimliği, yerli ve milli mutabakatın neresinde yer alıyor?

Harbiye marşı söyleyen yaralı kaplan… Bu kadar gerçek üstü bir tablo ortaya nasıl çıktı?

Gülen cemaati, Milli Güvenlik Siyaset Belgesi’ne iç tehdit olarak 2004’te girdi; sonra ne oldu da ülkeyi yönetenler bu tehlikeyi göz ardı ederek cemaati siyaset belgesinden çıkardılar?

Devlet Bahçeli gibi deneyimli bir siyasetçi, teslimiyetçilik olarak anlaşılabilecek politik tutumunu nasıl oluyor da bu kadar kendinden emin ve soğukkanlı sürdürebiliyor? Kim kime tabi oluyor?

PYD-ABD işbirliğine, solcular, anti-emperyalist mücadelenin neresinde yer buluyorlar?

Baykal’ı neden tasfiye ettiler ve Kılıçdaroğlu’nu, Baykal-Sav ikilisinin delegelerine seçtirdikten sonra, Önder Sav’ı tasfiye etmesini sağladılar?

CHP’yi vasatlaştırarak Türkiye’nin siyasal yaşamında kurulan yeni denge, kimleri mutlu ediyor?

Doğu-Batı ekseninde bir oraya bir buraya savrulan Cumhuriyet, yeniden nasıl dengeye gelecek?

Esad’ı Esed yapmış Şam’da Emevi Camii’nde namaz kılacak iken, Esed neden yeniden Esad oldu?

Kürt açılımı neden başladı, sonra ne değişti de bitti? HDP neden legalitenin dışına çıkmaya zorlanıyor? ABD PYD’yi neden bu kadar çok seviyor? İsrail Barzani’yi neden itti?

Başı belaya girmeden bu soruları yanıtlayacak ve o yanıtları yayımlayacak babayiğit var mı?