GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
19 Şubat 2018 Pazartesi 14:18

MHP'li Karataş'tan 'müdahale' açıklaması: Bu ailenin içine nifak sokarak...

TÜRKAV(Türkiye Kamu Çalışanları Vakfı) İzmir il başkanlığının olağan genel kurulu coşku içeresinde gerçekleştirildi. MHP İzmir İl Başkanı Necat Karataş, TÜRKİYE KAMU SEN ile ilgili 'müdahale' iddiaları için net konuştu.

TÜRKAV(Türkiye Kamu Çalışanları Vakfı) İzmir il başkanlığının olağan genel kurulu coşku içeresinde gerçekleştirildi. Kurula, TÜRKAV İzmir il başkanlığının kongresine MHP İzmir il başkanı Necat Karataş, MHP Manisa İl başkanı Erkan Öztürk, Vakıf yöneticileri ve üyelerinden oluşan coşkulu bir kalabalık katıldı. 

Saygı duruşu ve İstiklal marşının ardından oluşan kongre divanı ilk konuşmayı TÜRKAV İzmir il başkanı Birol Demirci’ye verdi.

Demirci; ”TRÜKAV 6 Mart 1989 yılında dönemin MHP Genel Başkanı Alparslan Türkeş beyefendinin talimatıyla kurulan. Kamudaki Ülkücü- Türk milliyetçilerinin teşkilatlandıkları yuvasıdır. Zor şartlar altında görev yapan tüm kamu kuruluşlarında çalışan üyelerine ve vakfın yönetiminde bulunan yakın çalışma arkadaşlarına teşekkür ve minnetlerimi sunuyorum” dedi.

Demirci konuşmasının son bölümünde ise "Türkiye’miz çok zor şartlardan geçmektedir. Bizler Türk milliyetçisi kamu çalışanları olarak amasız, lakinsiz, Afrin’de kahramanca mücadele eden ordumuzun yanındayız. Yaşasın Türk Devleti! Yaşasın Türk Milleti!" diyerek sözlerini tamamladı.

Kongre divan kurulu gündem gereğince siyasi ve protokol konuşmaları kapsamında kürsüye MHP İzmir il başkanı Necat Karataş’ı davet etti.

MHP İzmir il başkanı Necat Karataş konuşmasında “ TSK, Afrin’de bölücü unsurlara karşı verdiği büyük mücadele sonucunda şehit düşen tüm askerlerimize Allahtan rahmet, kederli ailelerine ve necip Türk milletine başsağlığı diliyorum. Yine başta merhum Başbuğumuz Alparslan TÜRKEŞ olmak üzere Ülkücü şehitlerimizi rahmetle minnetle anıyorum” dedi.

Konuşmasının son bölümünde kamuoyuna da yansıyan TÜRK KAMU-SEN’e MHP tarafından operasyon yapılıyor haberlerine de sert ifadelerle yanıt verdi.

Karataş; “Başbuğumuz Merhum Alparslan Türkeş’in talimatlarıyla 1989 yılında kurulup, Türk milliyetçisi kamu çalışanlarına emaneti olan TÜRKAV’ın ardından, 1992 yılında ise yine Başbuğumuz Alparslan Türkeş beyin talimatıyla, tüzük çalışmalarında da Liderimiz Devlet Bahçeli’nin emeği olan Ülkücü-Türk milliyetçilerinin, kamu çalışanlarımızın alın teri, rızkı ile kurulan, bu günlere büyük mücadelelerle getirilen, güçlü ve Türk Milliyetçisi olan bir sendikadır TÜRKİYE KAMU-SEN.

TÜRKİYE KAMU-SEN’i bugünlere getiren yüz binlerce üyeye kavuşturan emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Biz büyük bir aileyiz, ailemiz ise ebed-müddettir, Etle tırnak gibiyiz, etimizden tırnağımızı sökmeye kalkanın elini kırar Genel Başkanımızın deyimi ile Dalımızı kıranın Ağacını sökeriz.

Ama kamuoyuna yansıyan MHP sendikaya operasyon yapıyor ifadelerini esefle kınıyorum. MHP; Türk Kamu-sen’nin bugünlere gelmesinde ciddi gayretleri olan ve bu uğurda bedel ödeyen, mücadele veren hiçbir sendika mensubuna ve Türk Milliyetçilerinin bulunduğu kuruma müdahale yapmaz. Müdahaleyi sendikadan aldığı gücü, kişiselleştirene yapar. Üzerinde Ülkücü-Türk milliyetçilerinin alın teri bulunan kurumun istikametini başka anlayışa, başka düşünceye, başka siyasi partiye taşımaya kalkanlara yapar. Bu durumu zül görür, kabul etmesi de mümkün değildir. Dediğimiz gibi bizler Partimizle, Ocaklarımızla, Vakfımızla ve Sendikamızla büyük ve güçlü bir aileyiz, Bu ailenin içine nifak sokarak bizleri bir birimize düşürerek başkaca anlayış ve inanışlara hizmet edenlere asla müsaade edilmeyecektir, kutlu yürüyüşümüz ebediyete kadar devam edecektir" ifadelerini kullanarak konuşmasını sonlandırdı.

Kongrede daha sonra faaliyet ve mali raporun okunması ve ibrasından sonra, seçimler maddesine geçildi. Seçimlerde üyelerin oy birliğiyle Birol Demirci ve yönetimi kurulu güven tazeledi.