GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
19 Şubat 2018 Pazartesi 12:42

CHP’li kadınların iki adaylı yarışında İzmir’den listelere kimler girdi?

Kadın Kolları 13’üncü Olağan Kurultayı mevcut Genel Başkan Köse’nin zaferiyle noktalandı. İzmir’in temsiliyetinin tartışma konusu olduğu ana kademe kurultayı sonrasında hangi partililerin kadın kolları seçiminde listelere yazıldığı merak edildi.

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Köse gerçekleşen iki adaylı seçimde yeniden göreve geldi.  13’üncü Kadın Kolları Olağan Kurultayında mevcut Genel Başkan Köse’nin aldığı 327 oya karşılık rakip Meltem Öz 202’de kaldı.

Ana kademenin 3-4 Şubat’ta gerçekleştirdiği kurultayda Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu güven tazeleyerek görevine devam ederken kadın kolları için kurulan sandıktan da mevcut kadronun devamına yönelik bir irade çıktı.

Ana kademe seçimlerinde İzmir’de az sayıda partilinin partinin üst düzey kurullarda yer alması temsiliyet noktasında tartışma yaratırken, gözler kadın kollarında oluşan tabloya çevrildi.

Fatma Köse’nin listesinde İzmir’den 4 partili yer alırken seçimde kaybeden Meltem Öz’ün listesine de kentten 2 isim yazıldı.

MYK’da görev alan Perihan Yardımcı yeniden Köse'nin listesinde yer aldı. Ayrıca Aysel Aksoy da asil listeye yazıldı. İl Kadın Kolları Eski Başkanı Nurhan Yanya ve Çiğli Belediyesi Meclis Üyesi Meltem Ergün yedek üyeler olarak seçildi.

KAYBEDEN LİSTEDE KİMLER VARDI?
Öz’ün kaybeden listesinde de İzmir’den iki isim yer aldı. Geride kalan ve İl Kadın Kolları Başkanı Nurşen Balcı, İl Kadın Kolları eski Başkanı Özgün Utku ile beraber 3 adaylı kongrede yarışan Saniye Bora Fıçı Öz’ün asil listesine yazıldı. Ayrıca İzmir’de siyaset yapan Fatma Aytül Çağlar ise Öz’ün kaybeden listesinin ilk sırasında yer alan diğer bir isimdi.  Öz’ün yedek listesinde İzmir’den hiçbir isim yoktu.