GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
19 Şubat 2018 Pazartesi 13:51

İYİ Parti’den çok konuşulacak İzmir anketi!

Genel Sekreter Aytun Çıray, Şubat ayında İzmir’de gerçekleştirilen anketi paylaştı. Vatandaşlara, ‘Cumhurbaşkanlığı seçimi olsa sizce en uygun kişi kimdir?’ sorusu yöneltildi. İYİ Parti Genel Başkanı Akşener yüzde 27.5’lik oran ile zirveye kuruldu.

EGEDESONSÖZ- İYİ Parti Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Aytun Çıray, sosyal medya hesabı üzerinden dikkat çeken paylaşımda bulundu. Genel Sekreter Çıray, partisinin İzmir’de yaptırdığı bir anketin sonuçlarını kamuoyuna açıkladı.  

Şubat ayında İzmir’de yaptırılan ‘İzmir Siyasi Durum Araştırması’ başlıklı ankete göre vatandaşlara, ‘Cumhurbaşkanlığı seçimi olsa sizce en uygun kişi kimdir?’ sorusu yöneltildi.

Yüzde 25.6’lık bir kitle mevcut Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ismini verdi.

Yüzde 74.4’lük oran ise ‘Erdoğan dışında biri’ olarak tercihte bulundu. Anketin bu kısmında dikkat çeken bir tablo oluştu.

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener yüzde 27.5’lik oran ile bu bölümün zirvesine kuruldu. Akşener’i yüzde 10.5 ile Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu takip etti.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel eski Başkanı Selahattin Demirtaş ise 6.7’lik oranla üçüncü sırada yer aldı. Demirtaş’ı sırasıyla; 3.8’lik oranla Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 3.4’lük yüzde ile CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, 3.1 ile eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül izledi. Anketin diğer adayların oranı yüzde 14.6 olurken fikir belirtmeyen vatandaşlara karşılık gelen oran ise yüzde 30.4’te kaldı.

AKŞENER VE ERDOĞAN İKİNCİ TURA KALIYOR
Paylaştığı anket verilerinin altına not düşen Çıray, “Geçen hafta İzmir'de yapılan bir anket çalışmasına göre Sayın Meral Akşener ile Sayın Erdoğan ikinci tura kalıyor” açıklamasını yaptı.