GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
24 Nisan 2018 Salı 16:45

İkili görüşmenin ardından Arınç'tan açıklama

Bülent Arınç, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile AK Parti Genel Merkezi'nde bir araya geldi. Görüşmenin ardından Bülent Arınç, açıklama yaptı.

Bülent Arınç, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmek üzere AK Parti Genel Merkezi'ne geldi. Kendisinin Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşüp görüşmeyeceğinin sorulması üzerine Arınç, "Davet üzerine geliyorum, Sayın Cumhurbaşkanımız ile görüşeceğim saat 18.30." yanıtını verdi.

Erdoğan ile Arınç'ın görüşmesi sona erdi.

ARINÇ'TAN GÖRÜŞMEYE İLİŞKİN AÇIKLAMA

Bülent Arınç görüşmenin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. 

"BU ÜLKE İÇİN YAPILACAK ÇOK ÖNEMLİ HİZMETLER VAR"

Arınç, "Faydalı görüşme oldu, devam edecek. Kendi iradem ile isteyerek aktif siyasete veda ettim. Bundan sonra milletvekililiği ile başlayacak değilim. Bunu hiç düşünmüyorum, bu teklif edilecek bir konu değil.  Aktif siyasi hayatta bulunmaya niyetim yok. Ama aktif siyasi hayatın dışında da bu ülke için yapılacak çok önemli hizmetler ve çok önemli görevlerin de olduğuna inanıyorum" dedi.

"HER KONUYU GÖRÜŞTÜK"

Abdullah Gül'ün aday olup olmayacağı yönündeki bir soruya Bülent Arınç, "Her konuyu görüştük, açıklama yapmak istemiyorum" şeklinde cevap verdi.

Habertürk TV'den Çimen Çetin'in aktardığına göre, Erdoğan'ın resmi programında Arınç ile görüşme yoktu. Azerbaycan'dan gelecek mevkidaşını karşılayacaktı. Ankara'da, AK Parti'de ağabey olarak değerlendirilen bir siyaset adamı olan Arınç, 'yeniden aday olacak mı?' sorusu sorulmaya başladı.