GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
11 Eylül 2019 Çarşamba 08:48

Başkan Oran eski defterleri açtı: Bedava kullanmışlar!

Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran mülkiyeti belediyeye ait olan ilçedeki 100’e yakın işyerine “işgaliye tebligatı” gönderdi. Sözleşmeleri bitenleri mahkeme kararıyla tahliye eden Oran’ın listesinde bulunan şirketlerin yıllardır işgaliye ödemediği ortaya çıktı.

EGEDESONSÖZ- İzmir’in turizm bölgesi Çeşme’de mülkiyeti belediyeye ait olan taşınmazların tespiti için çalışmalar başlatıldı. Gayrimenkul sayısı oldukça fazla olan belediyenin Alaçatı başta olmak üzere birçok yerde bulunan prestijli işletmeleri kullanan kiracıların bir kuruş kira ve işgaliye ödemediği ortaya çıktı. Geçmiş döneme yönelik araştırmalar yaptıran Belediye Başkanı Ekrem Oran, 100’e yakın işyerine geriye dönük “işgaliye bedeli tebligatı” yolladı. Yıllardır bir kuruş bile ödemeden bedava belediyeye ait dükkanları işleten kişilerden 5 yıllık ücretler tespit edildi. Başkan Oran ayrıca encümen ve meclis kararıyla tahsis edilen, sonra da mahkemelik olan 10 işletmenin de tahliyesine karar verdi. Mahkeme kararını uygulayan Oran ödeme yapmak isteyenlere taksitlendirme imkanı sunulacağını da belirtti.

KİRAYA MAHSUP ETMEMİŞLER
Öte yandan Çeşme eski Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç’a ait olan ve kardeşlerinin işlettiği Dalgıç İnşaat ve Yapı Market’in bulunduğu yerin de belediye mülkü olduğu belirtildi. Belediye ile sorunlu olan marketin belediye kasasına  “kiraya mahsuben” denilerek belli bir ücretin her ay yatırıldığı fakat diğer işyeri ve dükkanların kontrol edilmediği ortaya çıktı. Belediyenin kasasına girmesi gereken kira ve ecrimisil bedellerinin geriye dönük alımı için başlatılan çalışmanın sürdüğü dile getirildi.