GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
10 Eylül 2019 Salı 15:08

Büyükşehir’de kritik atama: O isim asaleti aldı

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in onayıyla İZSU Genel Müdürlüğü’ne vekaleten görevlendirilen ESHOT Genel Müdürü Raif Canbek’in onayı geldi. Canbek, İZSU’ya resmen geçerken Erhan Bey’e de ESHOT Genel Müdürlüğü yolu açıldı.

EGEDESONSÖZ- Yerel seçim sonrasında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in başlattığı kadro değişiminde önemli hamlelerden birisi olan İZSU Genel Müdürlüğü bakanlıktan onay aldı. Soyer’in ESHOT Genel Müdürü iken İZSU Genel Müdürlüğü’ne vekaleten atadığı Raif Canbek Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü’nün onayıyla asaleten atandı. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde uzun yıllar fen işleri daire başkanlığı, genel sekreter yardımcılığı ve genel sekreter vekilliği yapan Canbek, eski Başkan Aziz Kocaoğlu döneminde ESHOT Genel Müdürlüğü’ne atanmıştı. İnşaat Mühendisi olan Canbek’in emekli olana kadar İZSU Genel Müdürü olarak çalışacağı öğrenildi.

Öte yandan Canbek’in asaletinin gelmesinin ardından ESHOT Genel Müdürlüğü’ne de eski Genel Sekreter Yardımcısı Erhan Bey’in gelmesi bekleniyor.  Kadro boşalmadığı için resmen görevine başlayamayan Bey, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde mali işlerden sorumlu genel sekreter yardımcısı olarak görev yapmıştı. Bey, Kocaoğlu’nun son yıllarında belediye ile ilişkisini kesmiş, yere seçim sonrasında da ismi Mersin Büyükşehir Belediyesi genel sekreterliği için geçmişti. Bey, Soyer’in davetiyle yeniden eski görev yaptığı İzmir’de ESHOT’tan başlama kararı aldı.