GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
18 Mart 2018 Pazar 15:59

AK Partili Dağ'dan Afrin mesajı: Tarihe gömüldüler!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, AK Parti Kemalpaşa İlçe Kongresi'nde konuştu. Dağ, "ABD'nin uşağı, ABD'nin buradaki temsilcisi gibi hareket eden, ondan silah alan PKK/PYD balonu Afrin'de tarihe gömülmüştür" dedi.

AK Parti Kemalpaşa 6. Olağan İlçe Kongresi, 15 Temmuz Kültür Sarayı'nda yapıldı.

Kongrenin açılışında bir konuşma yapan Dağ, salonda gösterimi yapılan Afrin'e Türk bayrağı dikildiği anlara ait görüntülere dikkati çekti.

15 Temmuz'da hain darbe girişiminde bulunanlara Fırat Kalkanı Harekatı'nda elde edilen başarıyla güzel bir yanıt verildiğini anlatan Dağ, bugün de "aylar sürer, geri dön, Afrin'e girme" diyenlere karşı Türk bayrağını göndere çekerek bir mesaj daha verildiğini vurguladı.

AK Parti'nin Türkiye'ye 15 yılda yol, hastane, okul gibi bir çok eser kazandırdığını ancak en önemli kazanımın özgüven olduğunu ifade eden Dağ, "Bugün uyandık. Liderimiz Recep Tayyip Erdoğan sayesinde bu millet uyandı. Birileri 'Recep Tayyip Erdoğan olmazsa şöyle olur' diye baksa da bu ülkede artık on binlerce Recep Tayyip Erdoğan var." değerlendirmesinde bulundu. 

Dağ, 100 yıl önce bu milletin önünü kesmek için Çanakkale'de verilen mücadelenin anıldığı bir günde yine aynı emellerle milletin karşısına çıkanlara ders verildiğini belirterek, "Bundan sonra burada kalmayacak. Operasyona devam ettikleri sürece biz kesinlikle durmayacağız." dedi.

"BALON SÖNDÜ"
Bu ülkenin tarihi köklerini artık yeniden elde ettiğine işaret eden Dağ, şunları kaydetti:

"Biz sadece gaz vermiyoruz, hamasi nutuk atmıyoruz. Afrin'e Türk bayrağını asarak icraat yapıyoruz. Birileri onbinlerce silah verdiler, Türkiye'ye de silah ambargosu uyguladılar. Bir balon vardı. O balon Suriye iç savaşı başladığından bu yana hep şişirilmişti. Kendi kurdukları örgüt Kobani'yi işgal etti. Rakka'da da balonu büyüttüler. Balonu iyice şişirdiler. Ama o balon Afrin'de söndü. ABD'nin uşağı, ABD'nin buradaki temsilcisi gibi hareket eden, ondan silah alan PKK/PYD balonu Afrin'de tarihe gömülmüştür." 

CHP'YE GÜNEYDOĞU ELEŞTİRİSİ
Partisinin Hakkari ve Diyarbakır mitinglerine değinen Hamza Dağ, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"CHP Genel Başkanı da Hakkari'de miting yaptı ve orada bir tane bile Türk bayrağı yoktu. Ama insanlarımız bizi Türk bayrağı ve AK Parti bayrağı ile karşıladı. Birileri gidip İstiklal Marşı'nı söyleyemedi, açılış yapamadı. Biz hep bir ağızdan İstiklal Marşı'nı söyledik ve bayrağımızı  sonuna kadar dalgalandırdık. Batıda ayrı, doğuda ayrı konuşma değil. Rabiayı da söylüyoruz. Bunu her yerde söylediğinizde Türkiye partisi olursunuz, diğer türlü sıkışıp kalıp, İzmir'de, Trakya'da, Aydın'da, Muğla'da biraz oy alıp, geri kalan yerlerde oy almaz noktada olursunuz. Hatta genel başkan ve milletvekillerinin gidemeyeceği yerler olur."

      

MESAJ YAĞMURU
Mevcut AK Parti İlçe Başkanı Yaşar Kırkpınar'ın tek aday olduğu kongrede şehitler için Kuran-ı Kerim okundu. Kongrenin divan başkanlığını AK Parti Kütahya Milletvekili İshak Gazel yaptı.  Kongreye katılan AK Parti İzmir Milletvekilleri Atilla Kaya, Kerem Ali Sürekli, Hüseyin Kocabıyık, İl Başkanı Aydın Şengül ve Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu da konuşma yaptı.

İl Başkanı Şengül, teşkilatlara uyarılarda bulunurken kimsenin rehavete kapılmamasını istedi. Şengül, “Egolarımızı bir kenara bırakacağız. Ben varsam var yoksam yok anlayışında olanlar bizim dava arkadaşımız olamaz. Onlar ancak davamıza ihanet ederler. Yeni dönemde görevler istenmez, verilir anlayışında olacağız. Görev peşinde koşulmaz, istenmez. Samimi olarak koşturanlara zaten o görev verilir. Beraber olacağız, diri olacağız” dedi.

SÖZ VERDİK, YAPTIK
Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu AK Parti belediyeciliğinin en güzel örneğini sergilediklerini belirtti. Uğurlu, “ Göreve geldiğimizde İzmir’in en borçlu belediyeleri arasındaydık. Şimdi yatırım yağmuru yapıyoruz.  Belediyeyi 42 milyon TL borç ile devralmıştık. Dört yılda söz verdiklerimizin tamamına yakınını gerçekleştirdik.  Milletin malını koruduk, riskler aldık. Şimdiye kadar 150 milyon TL değerinde yatırım yaptık. Bu hizmetin ta kendisidir. Bunu da ancak AK Partili belediyeler yapar” diye konuştu.

KEMALPAŞA HER ZAMAN BAŞARILI
AK Parti İzmir Milletvekili Kerem Ali Sürekli, Kemalpaşa’ya yapılacak 250 yataklı devlet hastanesinin çalışmalarının sürdüğünü belirtti. Sürekli, İzmir milletvekilleri olarak kentin sorunları ve projeleriyle yakından ilgilendiklerini dile getirdi. Milletvekili Atila Kaya da, yerel seçimlere vurgu yaparken Kemalpaşa’da başarılı işleri imza atıldığını söyledi. Teşkilatta görev alanları başarılar dileyen Kaya, Kemalpaşa’nın her seçimden başarıyla çıktığının altını çizdi. (AA, DHA)