GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
18 Mart 2018 Pazar 11:06

AK Parti İzmir'de kongre heyecanı: Bayraklı'da sürpriz aday çıktı ama...

AK Parti İzmir’de kongre takvimi işlemeye devam ediyor. Kemalpaşa'da mevcut başkan Yaşar Kırkpınar güven tazelerken Bayraklı'da mevcut başkan Özgür Hızal'ın karşısına çıkan sürpriz adayın başvurusu kabul edilmedi.

EGEDESONSÖZ- AK Parti İzmir İl Teşkilatı'nda kongre süreci devam ediyor. Aydın Şengül'ün il başkanı olmasının ardından 30 ilçede başkanlar belirlendi.

Yapılan kongrelerin ardından mevcut başkanlardan Bergama’da Hakan Koştu, Kınık’ta Sami Mollaahmet, Beydağ’da Ogün Asil Aydoğdu, Kiraz’da İbrahim Yılmaz, Bayındır’da Uğur Demirezen, Karabağlar’da Kazım Erten, Menderes’te Mehmet İmre, Torbalı’da da Hasan Akbıyık güven tazelemişti.

KIRKPINAR GÜVEN TAZELEDİ
Bugün ise partililer Bayraklı ve Kemalpaşa’da sandık başına gitti. Kemalpaşa'da mevcut başkan Yaşar Kırkpınar güven tazeledi.

AK Parti'de Pazar mesaisinde ilk buluşma Kemalpaşa'da gerçekleşti. 15 Temmuz Kültür Sarayı'nda yapılan Kemalpaşa 6.Olağan Kongresi'ne AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ ile İl Başkanı Aydın Şengül’ün yanı sıra İzmir milletvekilleri, belediye başkanları ve partililer katıldı. 

Kongrede Zeytin Dalı Harekatı kapsamında kontrol altına alınan Afrin'de Türk Bayrağı'nın dikildiği anının videosu da gösterildi. 

- AK PARTİLİ DAĞ'DAN AFRİN MESAJI: TARİHE GÖMÜLDÜLER!

Kırkpınar'ın listesi ise şöyle:

BAYRAKLI'DA SÜRPRİZ ADAY KURKUT
Bayraklı'da ise mevcut başkan Özgür Hızal'ın tek aday olarak seçime gitmesi beklenirken karşısına sürpriz bir aday çıktı. Eski ilçe başkan yardımcısı Cemil Kurkut da adaylığını açıkladı. Kongrede, Kurkut yeterli imzayı bularak 60'a yakın delegenin imzasını divana sundu. Daha sonra yapılan çalışmanın ardından Kurkut'a imza atanların isimleri delege olanların isimleriyle karşılaştırıldı. Divan, imzacılara tek tek destek verip vermediğini sordu. Bunun üzerine önce imza atanlar daha sonra imzalarını geri çekti. Sonrasında ise yeniden imza toplayıp getirme süresinin de dolduğu belirtildi. Kurkut'un adaylık girişimi böylece boşa düşmüş oldu. Divanın kararıyla sadece mecvut başkan Özgür Hızal'ın kongreye gitmesine karar verildi.  Kararın ardından salonda kısa süreli gerginlik yaşandı. 

'ÇİFT LİSTE' GERGİNLİĞE NEDEN OLDU
Konuşmaların ardından seçime geçildi. Divan Başkanı İshak Gazel, Cemil Kurkut’un listesinde aday olmasını gerektiren 20 imzanın bulunmadığını açıklayarak, seçime giremeyeceğini söyledi. Karara itiraz eden Kurkut, bir süre divanda imza verenlerin isimlerinin yeniden okunmasını istedi. Divan Başkanı Gazel ile Kurkut arasında yükselen tansiyon, salona da yansıdı. Çevik kuvvet polisi ile sivil polislerin girdiği salonda zaman zaman arbede yaşandı. Kurkut ve ekibinin itirazları üzerine listede adı bulunan delegelerin isimleri, bir kez daha okundu. Salonda yalnızca 12 delegenin Cemil Kurkut’un aday olması için el kaldırması üzerine Kurkut’un listesi divan tarafından kabul edilmedi. Çift liste ile başlayan kongre, mevcut Başkan Özgür Hızal’ın tek liste ile seçime gitmesinin ve seçilmesinin ardından sona erdi.

HIZAL'IN LİSTESİ: